*Nettavisen* Økonomi.

Oljesmurt oppgang på Oslo Børs

OLJESMURT: Oslo Børs fikk et løft onsdag.

Statoil-opptur løftet børsen. Solaksje i rødt etter aksjesalg.

Med oljeaksjene i tet og stigende oljepris fikk Oslo Børs et løft onsdag.

Ved stengetid var hovedindeksen opp 0,81 prosent til 627,12 poeng, mens oljeprisen steg 0,8 prosent til 44,3 dollar per fat.

Børsens største selskap Statoil slo følge med oljeprisen og ble sendt opp 3 prosent, mens tungvektere i oljeservice som Seadrill og Subsea 7 steg henholdsvis 2,9 og 3,5 prosent.

Indeksen som følger de mest omsatte oljeserviceselskapene var opp 3,1 prosent.

Også Telenor bidro positivt med en oppgang på 1,2 prosent, mens Yara falt 1,5 prosent.

I Scatec Solar har de to største aksjonærene solgt seg ned. Aksjesalget skjedde til en rabatt på 6,9 prosent fra sluttkurs i går, og på Oslo Børs falt aksjen 6 prosent.

Verdifall i Aker
Det Kjell Inge Røkke-dominerte investeringsselskapet Aker steg 1,2 prosent etter rapportering av resultater for tredje kvartal.

Fallende oljepris bidro til at verdiene i Aker krympet i kvartalet.

I løpet av kvartalet falt den verdijusterte egenkapitalen i Aker og holdingselskapene med 10 prosent, tilsvarende 2,1 milliarder kroner, til 18,9 milliarder kroner, opplyser Aker onsdag.

Aksjekursen til Aker var samtidig ned 12 prosent i perioden, mot et fall på 7,5 prosent i hovedindeksen på Oslo Børs.

Regnskapet for Aker og holdingselskapene viser et underskudd før skatt på 570 millioner kroner for kvartalet, mot et underskudd på 276 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Oppgang i USA
I andre regioner var samleindeksen Stoxx Europe 600 ned 0,4 prosent, mens USA-børsene åpnet med oppgang før referatet fra sentralbankens seneste rentemøte slippes i kveld.

Med en mulig renteøkning på trappene i desember fra den amerikanske sentralbanken, vil investorer på jakt etter rentesignaler saumfare møtereferatet.

Siden finanskrisen i 2008 har Federal Reserve holdt nøkkelrenten i tilnærmet null, og ikke siden 2006 har Fed høynet renten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag