*Nettavisen* Økonomi.

Oljestup på dollarbyks

Foto: MICHAEL NAGLE (Scanpix)

Oljeprisen falt over tre dollar.

10.06.08 23:03

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den svake dollaren styrket seg tirsdag mot både euro og yen. Dermed falt oljeprisen.

NA24 - din næringslivsavis

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juli, 131,31 dollar fatet. Dette er en nedgang på 3,04 dollar eller 2,3 prosent, ifølge Bloomberg News.

Fall i energi og metall
Også energi- og metallprisene falt tirsdag. Dette på bakgrunn av sentralbanksjef Ben Bernanke advarsel i en tale mandag mot faren ved den tiltagende inflasjonen. Rekordhøye energipriser presser prisveksten opp og han går langt i å antyde at de vil ta i bruk virkemidler for å hindre at inflasjonsforventningene skal øke. Hvis forventningene til stigende inflasjon øker, kan det gå ut over den økonomiske veksten i landet. Det er noe Bernanke ønsker å hindre.

Blant annet frykter markedet at sentralbanken kan bli nødt til å heve renten for å unngå at inflasjonen skal ta overhånd.

Hvor går dollaren?
- Dette er et stort steg for valutamarkedene som igjen gir seg utsalg i oljeprisen. Det råder fortsatt en bullish oppfatning ellers ville prisen vært enda lavere, sier råvareanalytiker Brad Samples i Summit Energy Inc. in Louisville, Kentucky, til Bloomberg News.

- Den svake dollaren er den primære årsaken til den høye oljeprisen for tiden, sier megler Justin Fohsz i Starsupply Petroleum.

Tirsdag styrket imidlertid den svake dollaren seg. En euro tilsvarer nå 1,54 dollar. Det er en vekst for dollaren på 1,3 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

HTML EMBED

Følg oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.