NA24.no

Oljet opptur

Sist oppdatert:
Oslo Børs viste muskler og seilte videre på gode shippingaksjer og sterk oljepris.

Oljeaksjene fikk en opptur på en sterk dag på Oslo Børs denne dagen. Oljeprisen var over 70 dollar fatet denne dagen på økt bekymring rundt Iran atomprogram og skuffende oljelagre i USA. Nord-Koreas flørt med langdistanse raketter fikk spekulanter til å søke til dollaren som en trygg havn. En dollar kostet 6,33 kroner da Oslo Børs stengte.

SJEKK KURSENE HER.

Hovedindeksen steg 1,46 prosent til 359,07 poeng.

NA24 - din næringslivsavis.

Stor oljeinteresse
Norsk Hydro var populær denne dagen og ble den mest omsatte aksjen. Aksjekursen steg 1,94 prosent til 158 kroner, men var langt sterkere tidligere på dagen. De svenske meglerhusene Fischer Partners Fondskommision, Neonet Securities og Handelsbanken Stockholm sto bak

Investorene kastet seg også over Statoil-aksjene denne dagen, og sender kursen opp 3,51 prosent til 162 kroner. Det var spesielt de amerikanske meglergigantene Morgan Stanley og JP Morgan var de største nettokjøperne.

DNO falt tilbake fra en langt sterkere start på dagen, men klarte så vidt slutt i pluss. Aksjen endte opp 0,82 prosent til 12,30 kroner. Boringen ved en ny brønn i Nabrajah har begynt etter at det lille norske oljeselskapet med partnere har hatt problemer med tidligere brønner. Denne gangen prøver de seg ved brønnen Nabrajah-11 og de har kommet 742 meter ned siden oppstarten 16. juni.

Altinex endte uforandret på 1,23 kroner. Pareto, Danske Bank og Kaupthing var de største nettokjøperne, mens First, Netfonds og DnB NOR Markets var de største selgerne.

Knallrater
Norsk Hydro var i det gavmilde hjørnet denne dagen og delte ut riggkontrakter for rundt 9 milliarder kroner. Den største kontrakten gikk til den amerikanske riggiganten Transocean som har fått oppdrag verdt rundt 6 milliarder kroner. Dette gir dagrater på rundt 475.000 dollar over fire år for boreskipet som er under bygging, mens boreriggen Henry Goodrich fikk 350.000 dollar over to år.

Fred. Olsen Energys halvtnedsenkbare borerigg Bideford Dolphin har fått en intensjonsavtale verdt omkring 2,9 milliarder kroner. Det gir en dagrate på 420.000 dollar pr. dag gitt dagens dollarkurs.

FOE endte opp 6,80 prosent til 259 kroner. Prosafe steg hele 6,21 prosent, mens Acergy endte opp 3,13 prosent.

Dagens slutninger bekrefter at riggratene på norsk sokkel er på full fart opp. Kravet til riggene fortsetter og dette er med på å presse ratene opp. Les mer her om riggratene på norsk sokkel.

Shipping i skuddet
Golden Ocean Group steg 9,94 prosent, og toppet dermed vinnerlisten. Tørrbulkratene er på vei opp igjen, og dette smitter også over på Jinhui Shipping, som er opp 2,37 prosent.

Green Reefers endte opp hele 9,01 prosent på svært liten omsetning i aksjen.

Den siste tiden har det vært stor interesse for tankrederiet Frontline. Aksjene stiger 6,83 prosent til 234,50 kroner etter at John Fredriksen og Tor Olav Trøim har begynt å få troen på tankmarkedet igjen. Duoen har kjøpt henholdsvis 100.000 og 50.000 aksjer i Frontline igjen.

Den siste tiden har stortankratene begynt å nærme seg 100.000 dollar pr. dag, men nå tror Fredriksen og Trøim at det er bare begynnelsen på en større oppgang.

- Vi tror vi vil komme til å se et meget sterkt tredje kvartal og fjerde kvartal med VLCC-rater over 200.000 dollar pr. dag i fjerde kvartal, sa Trøim i et intervju på CNBC.

Storebrand fikk seg en opptur på 6,30 prosent til 63,25 kroner.

Skuffede spekulanter
Int. Gold Exploration falt tilbake ettersom spekulantene begynner å bli utålmodige. Selskapets ledelse har vært på roadshow og flere har spekulert i at det vil komme noe nytt fra selskapet. Dette har bidratt til å sende kursen opp i forkant av presentasjonene, men torsdag var tålmodigheten slutt hos flere av spekulantene. Det er ikke kommet noen nyheter i etterkant av selskapets presentasjoner.

IGE-aksje ble dagens taper med en nedgang på 14,67 prosent til 3,84 kroner.

Pan Fish fikk seg en knekk etter gårsdagens oppgang og endte ned 2,37 prosent. Cermaq falt 1,47 prosent, mens Lerøy Seafood endte ned 1,26 prosent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere