*Nettavisen* Økonomi.

Oljet opptur

Børsen stiger videre og løfter seg på at oljeprisen viser styrke.

18.10.06 10:01

Oslo Børs blir løftet like etter at handelen har kommet i gang. Hovedindeksen stiger 0,15 prosent til 393,31 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen kom under press i går kveld, men stiger igjen onsdag morgen. På råvarebørsen i London blir kontraktene på et fat nordsjøolje med levering i desember omsatt for 61,25 dollar. Oljemarkedet følger med på dagens oljelagertall fra USA, samtidig er det spenning i forkant av morgendagen OPEC-møte.

HTML EMBED

Følg oljeprisen

OPEC har blitt enige om å kutte den daglige produksjonen med én million fat olje, men skal i morgen prøve å komme til enighet om hvilke av medlemslandene som skal foreta kuttene.

Oljegigantene stiger
Statoil klatrer 0,15 prosent til 168,25 kroner, mens Norsk Hydro stiger 0,16 prosent til 155,50 kroner.

Int. Gold Exploration blir løftet 4,11 prosent etter at de melder at avtalen rundt diamantprosjektet i Angola har blitt undertegnet. Selskapet deltok i går på en seremoni, men det er ellers lite nytt som har kommet frem knyttet til det prosjektet LACAGE.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tomra faller
Tomra la i går frem tall for tredje kvartal. Selskapet leverte på linje med det analytikerne hadde ventet på forhånd, men meldte om forsinkelser i det viktige tyske markedet. Markedet er likevel ikke helt fornøyd og sender aksjekursen ned 2,34 prosent til 41,80 kroner.

- Salget i Tomra kom inn noe bedre enn vi ventet i går ettermiddag. Med et driftsresultat som ventet innebærer dette at marginen var noe svakere enn vi hadde estimert. I Tyskland har en kunde bedt om utsatt levering av automater. Vi tar også ned estimatet for automatsalg utenfor Tyskland. Samlet reduserer dette EBIT med 10 prosent for 2006, 3 prosent i 2007, samt 1 prosent i 2008, skriver DnB NOR Markets.

Meglehuset opprettholder kjøpsanbefalingen på panteselskapet, men kutter kursmålet i aksjen ned fra 55 kroner til 50 kroner pr. aksje.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Sinvest faller videre og er ned 2,94 prosent til 115,50 kroner. Riggselskapet har vært i skuddet etter at Pareto fikk et mandat fra Scorpion Offshore om å kjøpe minst 44 prosent av de utestående aksjene i selskapet.

HTML EMBED

Klikk her for å følge Oslo Børs

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.