NA24.no

Foto: Kaupthing Bank

Oljeteam rømmer meglerhus

Sist oppdatert:
Oljeanalytikerne til Kaupthing er på vei ut av selskapet.

Vårslippet av meglere og analytikere er i gang. Foreløpig rammes meglerhuset Kaupthing mest. Det mister nesten hele sitt oljeteam.

NA24 - din næringslivsavis


Flukt
Først ble det kjent fredag at den erfarne oljeanalytikeren Anne Gjøen går over til konkurrenten Handelsbanken Capital Markets.

- Dette er et videre ledd i å bli den største spilleren i Norge, sa aksjesjef Ståle Bjørnstad i Handelsbanken Capital Markets til NA24.

Gjøen får følge av sin makker Rolf Haakensen over til aksjesjef Bjørnstad. De to skal dekke oljesektoren, og gjødselselskapet Yara og Norsk Hydro.

- For meg handler dette om et attraktivt tilbud et annet sted som virker inspirerende, sier Anne Gjøen til NA24.

Neste ut
En annen profil som forlater Kaupthing er Lill Sandvik i Kaupthing Global Energy Team. Hun skal begynne i meglerhuset First Securities.

- Jeg har ingenting negativt å si om Kaupthing, men gleder meg til nye utfordringer innen energimarkedsanalysen der borte, sier Sandvik til NA24.

Den erfarne meglertoppen Jan Petter Sissener forlot meglerhuset tidligere i år.

Sitter igjen
I energiteamet til det norsk-islandske meglerhuset står tre oljeservice-analytiker igjen. Det Morten Nystrøm, Andreas Stubbsrud, og Christopher Moe. De har ennå ikke meldt om noen overgang .

Igjen sitter også Anders Borgen på fornybar energi, og Morten Normann som dekker StatoilHydro og Hydro.

Les også: Toppanalytiker forlater Enskilda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere