NA24.no

Oljetopp nærmer seg

Sist oppdatert:
Oljeprisen trosser den svake dollaren.

Nordsjøolje med augustlevering faller 0,29 prosent, men er på historisk svært høye nivåer. Oljen handles til 75,4 dollar fatet i London.

NA24 - din næringslivsavis

I den amerikanske handelen er WTI fronkontrakten, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg, nær det høyeste på ti måneder. Årsaken er bekymring for at uro i Nigeria skal true eksporten fra landet. I tillegg er man fortsatt bekymret for at bensintilbudet i USA ikke vil være tilstrekkelig i den amerikanske kjøresesongen.

Ifølge sjefen for oljeselskapet Total, Christophe de Margerie, er utførselen av råolje truet av usikkerhet i Nigeria, som er Afrikas største oljeeksportør.

- Nigeria har behov for en langvarig løsning for sin ustabilitet. Vi har som andre oljeselskaper, spesielt Shell, besluttet at situasjonen ikke kan fortsette slik på lang sikt, sa Margerie.

Utførselen av olje har falt med en femtedel i løpet av de to siste årene som følge av militante grupper som har angrepet installasjoner og bortført arbeidere.

Løslatelsen av den kidnappede tre år gamle datteren til en britisk statsborger som jobber i Nigeria, er den siste av 200 utlendinger som er bortført i år. Ifølge Hiroyuki Kikukawa i Nihon Unicom er ikke det tilstrekkelig til å fjerne bekymringen rundt Nigeria.

En dag før jenta ble kidnappet ble fem utenlandske arbeidere bortført fra en Shell-rigg. Shell pumper halvparten av oljen i landet og neste to tredeler av selskapets daglige produksjon har blitt forstyrret som følge av lekkasjer, lokal uenighet og militante angrep, ifølge Bloomberg.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere