NA24.no

Oljetopp tatt for spektakulær narkoplanting

Mark Knight mistenkes av myndighetene for å stå bak forsøk på å få sin egen bror arrestert.
Mark Knight mistenkes av myndighetene for å stå bak forsøk på å få sin egen bror arrestert. (LPCC)
Sist oppdatert:
Eieren av norsk selskap skal ha plantet narkotika på broren og betalt politiet for å stoppe han.

Tirsdag meldte oljetoppen Mark Edward Knight, akkompagnert av advokater, seg til lovens lange arm i Lafayette, Louisiana, ifølge amerikanske medier.

Der ble han pågrepet og gitt en kausjon på 100.000 dollar for racketeering. Direkte oversatt er det pengeutpressing, men det favner vidt og impliserer som regel organisert kriminalitet.

Knight som er toppsjef og medeier i den amerikanske utstyrstilbyderen Knight Oil Tools, med norske næringsinteresser, er nå mistenkt for å stå bak en helt spektakulær sak. 

- Plantet narkotika på broren
I fjor sommer ble hans bror Bryan Knight, også medeier i Knight Oil Tools, arrestert. Etter et innringt tips om at han fraktet narkotika stoppet politiet Bryan som var på kjøretur. På bilens understell fant de to magnetiske metallbokser som inneholdt kokain, metadon og vicodin.

Så kom det imidlertid et nytt tips til myndighetene.

Dette kom fra en ansatt i Knight Oil Tools og gikk på at de magnetiske boksene, som ble funnet på bilen, er identiske med de selskapet bruker.

En ny etterforskning ble innledet og den har kommet frem til et oppsiktsvekkende resultat.

Nemlig at Mark Knight og en av hans ansatte har plantet narkotikaen på brorens bil, og så bestukket to tjenestemenn med over 100.000 dollar i kontanter og gaver for å få broren arrestert.

Norsk datter
Knight Oil Tools driver utstrakt virksomhet i flere oljeproduserende land, blant annet Norge.

Styreleder er Mark Edward Knight.

- Jeg vil ikke kommentere dette. Du må ringe over dit om du skal få en kommentar, sier daglig leder Knut Robberstad i Knight Oil Norway til Nettavisen.

Han avviser at saken har noen påvirkning for den norske virksomheten.

Det norske datterselskapet holder til i Randaberg og omsetter for vel 40 millioner kroner i året. Inntektene kommer fra utleie og leasing av bygge- og anleggsmaskiner og -utstyr.

Mark Edward Knight eier også det norske selskapet Pedem Norway.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere