NA24.no

Oljetung ukeavslutning

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
En stigende oljepris iblandet en smell for Microsoft og gevinstsikring etter sterke rekorder sendte Wall Street ned.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Dow Jones har satt flere rekorder i det siste, men en stadig sterkere oljepris og geopolitiske forhold som også drar opp prisen på gull drar Dow nedover. Samtidig faller teknologiaksjene på at Microsoft ble tildelt en straff som kan bli atskillig sterkere enn den skarve milliarden gigantselskapet fikk. Flere aktører frykter også at det vil komme en korreksjon.

NA24 - din næringslivsavis

- Det skjer ikke mye. Men investorene viser tegn på stress og utslitthet og de sikrer inn gevinster ettersom de blir mer bekymret av at markedet holder seg på et så høyt nivå, sier Peter Cardillo, sjefmarkedsøkonom hos Avalon Partners, ifølge Marketwatch.

Det var få saker på agendaen i dag. IT-giganten Microsoft har blitt felt av retten og er dømt til å betale 1,5 milliarder dollar til Alcatel-Lucent i forbindelse med en disputt over patenter i tilknytning MP3-musikk. Det spekuleres i at andre firmaer også kan komme til å måtte betale den franskamerikanske produsenten av telekomutstyr tilsvarende beløp. Blant de selskapene som nevnes er Apple.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet frontkontrakten på WTI-oljen 61,14 dollar. Dette var en oppgang på 19 cents og den høyeste oljeprisen så langt i år.

Sektoren for oljeservice endte omtrent uendret tross oljestigningen, mens delindeksen for oljeaksjer klatret med litt under en prosent.

Iran har ignorert FNs frist i forbindelse med sitt omstridte atomprogram. Det oljerike landet har ligget i strid med den vestlige verden etter at de ikke har villet etterkomme kravene om å stanse arbeidet med å anrike uran.

Problemer ved noen amerikanske raffinerier, blant annet på grunn av brann, og midlertidig stenging av en oljeledning sørger for å stramme til forsyningene i USA.

I tillegg har torsdagens oljelagertall fra USA fått markedet til å sende oljeprisen videre oppover.

Dagens nøkkeltall
Dow Jones +0,30% til 12.647,48

Nasdaq +0,39% til 2.515,10

S&P 500 +0,36% til 1.451,19

Forøvrig så har antallet rigger som driller etter olje og gass i Nord-Amerika falt med en prosent, eller 25 stykker, den siste uken. Antallet rigger som borer etter hydrokarboner, inkludert offshore og i Canada, ligger nå på 2.357.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere