*Nettavisen* Økonomi.

Oljetungt på børsen

Fallende oljepris tynger aksjemarkedet og bidrar til at investorene har fått en tung start på dagen.

17.08.06 10:10

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 0,51 prosent til 375,72 poeng torsdag morgen. Oljeprisen fortsetter nedturen og det påvirker den oljetunge børsen i Oslo.

NA24 - din næringslivsavis

Våpenhvilen i Midtøsten, svak prisutvikling i USA og troen på at den amerikanske økonomien er i ferd med å kjøles ned har fått oljeprisen til å korrigere ned. I går ble inntrykket ytterligere forsterket som følge av oljelager tallene i USA. Etterspørselen etter drivstoff er avtagende og kjøresesongen går mot hell.

Oljetungevekterne er som vanlig de mest omsatte aksjene og Statoil faller 1,43 prosent til 172 kroner, mens Norsk Hydro blir sendt ned 1,15 prosent til 171,50 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

DNO faller 2,59 prosent til 11,30 kroner. Det noe mindre oljeselskapet er ikke fornøyd med tanke på hva som skjer i forbindelse med boringen av Nabrajah-11-brønnen. Selv om selskapet har fått økt strømmingen fra brønnen til 250 fat oljeekvivalenter om dagen, venter DNO mer av brønnen. De bytter ut deler av utstyret og vil teste ut nye måter å få opp den indikerte oljen.

P4 Radio Hele Norge faller 7,69 prosent til 18 kroner og topper dermed taperlisten. Nedgangen er basert på en omsetning av stusselige 505 aksjer til en verdi på 9.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gorm Kallestad (SCANPIX)

Lerøy Seafood faller 3,33 prosent til 116 kroner. Selskapet leverte tall for andre kvartal og markedet likte tydeligvis ikke det lakseprodusenten leverte. Selv om inntektene og resultatet havnet langt over analytikernes forventninger klarer ikke selskapet innfri på driften.

Tandberg Storage stiger videre torsdag morgen etter at de la frem tall for andre kvartal på onsdag. Aksjen blir løftet 6,14 prosent til 4,15 kroner.

Et annet IT-selskap som også var ute med sitt resultat i går stiger etter gårsdagens nedtur. Apptix stiger 5,18 prosent til 8,73 kroner. PSI Group blir hevet 4 prosent til 10,40 kroner.

Cruiserederiet Royal Caribbean Cruise drar godt nytte av den fallende oljeprisen og stiger 3,17 prosent til 211,50 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.