NA24.no

Oljetungt på Wall Street

Sist oppdatert:
Det amerikanske aksjemarkedet ligger an til en svak start.

Den høye oljeprisen er med på å tynge Wall Street like før handelen kommer i gang.

NA24 - din næringslivsavis

Nøkkelindeksene ligger an til å falle fra start. Det indikerer futurene som følger de viktigste indeksene. Nasdaq-futuren er ned 0,33 prosent, mens S&P 500-futuren sendes nedover 0,19 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,10 prosent.

På råvarebørsen i New York har frontkontrakten for referanseoljen WTI steget til over 69 dollar fatet. Det er det høyeste nivået så langt i år.

Analytiker David Thomas i Citigroup sier at oljeprisens styrke kommer etter bekymringer for nye forsyningsbrudd i Nigeria, fare for streike i Brasil, raffinerier som sliter og økt spekulasjon med oljekontraktene ved råvarebørsen i New York.

Blant selskapene på Wall Street vil mye av fokuset rettes mot Yahoo. Grunnlegger Jerry Yang overtar som konsernsjef etter den avtroppende Terry Semel. Dette blir tatt godt imot av markedet som sender aksjekursen opp 3,5 prosent i førhandelen på Wall Street.

Den amerikanske elektroforhandleren Best Buy la frem et resultat på 192 millioner dollar for siste kvartal. Selskapet har et avvikende regnskapsår. Fordelt på alle aksjene lå resultatet på 39 cents. Det er en nedgang på 18 prosent fra 234 millioner dollar eller 47 cents per aksje i samme kvartal året før.

Omsetningen steg med 14 prosent til 7,93 milliarder fra 6,96 milliarder dollar. Analytikerne ventet ifølge Thomson Financial at Best Buy ville legge frem et resultat per aksje på 49 cents av en omsetning på 7,85 milliarder dollar.

Antallet påbegynte boliger var i mai på 1,474 millioner. Dette var på linje med forventningene, men den første nedgangen på fire måneder. I april var antallet påbegynte boliger på 1,506 millioner.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at antallet påbegynte privatboliger ville ligge på 1,47 millioner i mai.

Samtidig viser statistikken fra USA at antallet byggetillatelser som ble gitt i mai økte med 3 prosent til 1,501 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere