NA24.no

Oljeuro på Wall Street

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ikke alle i aksjemarkedet er like begeistret over rekordhøy oljepris

Aksjemarkedet begynner nå å bekymre seg for den rekordhøye oljeprisen. Frykten er at dette vil gå hardt ut over inntjeningen til selskapene. Nye tap i finanssektorene skremmer også investorene.

NA24 - din næringslivsavis

De amerikanske indeksfuturene peker også mot en nedgang. Nasdaq-futuren er ned 0,31 prosent, mens S&P 500-futuren faller 0,19 prosent. Dow Jones Indicative blir sendt ned 0,86 prosent.

Oljeprisen har for første gang i historien passert 130 dollar fatet. Det skjer samtidig med at dollaren svekker seg.

Les mer: Ny rekord - igjen

Investorene reagerer positivt på at Time Warner skal skille seg fra kabel-tv-virksomheten Time Warner Cable. Aksjen stiger 5 prosent i førmarkedet etter at det er klart at de mottar 9,25 milliarder dollar i form av utbytte når de skiller ut virksomheten i et eget selskap. Samtidig øker de eierandelen i Time Warner Cable til 85,2 prosent.

Oppkjøpsbølgen fortsetter også. Corporate Express ønsker å kjøpe franske Lyreco. Det skriver Marketswatch. Kjøpesummen skal være på 2,7 milliarder dollar og det kan ødelegge oppkjøpsforsøket til Staples.

Aksjemarkedet venter ellers spent på referatet etter det forrige rentemøtet til den amerikanske sentralbanken. Økonomene er på jakt etter signaler om den videre utviklingen for renten, og er spent på om det kommer noen avsløringer om nye synspunkter på kredittkrisen og utsiktene for inflasjonen.

Nå går det spekulasjoner om at de største investeringsbankene i USA har gått på en smell i andre kvartal. Denne gangen er det for å sikre seg mot ytterligere tap knyttet subprimekrisen som koster dyrt. Wall Street Journal skriver at de største meglerhusene må ta store nedskrivninger som følge av sikringskontrakter som er blitt verdiløse etter aksjeoppturen i andre kvartal.

Blant de verste skal være Lehman Brothers som kan komme til å nedskrive et papirtap på hele 2 milliarder dollar. Morgan Stanley trekkes også frem, mens Goldman Sachs og Merrill Lynch skal ha mindre tap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere