NA24.no

Om en time avgjøres skjebnen

Foto: Bob Strong (REUTERS)
Sist oppdatert:
Det svenske Kredittilsynet avgjør Carnegies videre skjebne i dag. Slik vil meglerhuset redde konsesjonen.

Den svenske investeringsbanken og meglerhuset Carnegie har i løpet av helgen presentert en omfattende tiltakspakke for svenske myndigheter.

NA24 - din næringslivsavis

Imidlertid er pakken betinget av at Carnegie i det hele tatt får lov til å fortsette driften. Selskapets skjebne skal avgjøres av det svenske Kredittilsynet i løpet av mandag. Et møte som begynner mandag ved lunsjtider skal avgjorde hvilke sanksjoner som eventuelt skal tas mot Carnegie.

Les også:
Meglerhus i krise

Kan miste konsesjonen
Dersom meglerhuset får fortsette, har selskapet fått tilsagn på en tiltakspakke som blant annet omfatter to nyemisjoner på til sammen 1,2 milliarder svenske kroner. 400 millioner kroner tas av en ny storeier som vil bli presentert på en pressekonferanse i morgen formiddag.

Ifølge di.se er det en reell risiko for at Carnegie får seg en kraftig smekk av Finansinspektionen i dag.

- Problemet er at Carnegie allerede for et år siden fikk den strengeste straffen man kan få. Men om selskapet i dette tilfellet endrer eierstruktur, styre, ledelse og får inn nye penger er det en mulighet for at selskapet kan beholde konsesjonen, sier en kilde til di.se.

Norsk stortap
Ifølge avisen er den norske virksomheten nå et av problemene. Her skal det finnes et tap på «mellom 100 millioner og 1,5 milliarder» ifølge kilder di.se har snakket med.

Anders Onarheim, sjef for den norske virksomheten i Carnegie, avviste overfor NA24 i går at tapene var store i Norge.

- Den svenske delen har hatt kunder med enorme tap, finnes slike i Norge?

- Nei, ikke i den dimensjonen, sier Onarheim til NA24.

Han legger til at han ikke har noen mer konkret kommentar til det, men at Carnegie Securities jobber tett med sine norske kunder om disse utfordringene.

De nye eierne
Ifølge DI skal den svenske investeringsselskapet Skanditek, den finske finansfamilien Ehrnrooth, og flere kjente finansprofiler ha takket ja til emisjonen i helgen.

Imidlertid skal det svenske, Wallenberg-kontrollerte, oppkjøpsfondet EQT ha trukket seg ut av prosessen i løpet av helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere