NA24.no


FALT PÅ OMDØMMELISTE: I følge kommunikasjonsbyrået Apelands årlige omdømmeundersøkelse har Remas omdømme falt med 7,3 poeng siden i fjor. Her Rema-sjef Ole Robert Reitan.
FALT PÅ OMDØMMELISTE: I følge kommunikasjonsbyrået Apelands årlige omdømmeundersøkelse har Remas omdømme falt med 7,3 poeng siden i fjor. Her Rema-sjef Ole Robert Reitan.

Omdømmemåling: Rema faller - Coop og Kiwi med solid hopp

Sist oppdatert:
Rema: - En tydelig tilbakemelding.

Siden dagligvarekjeden Rema 1000 ved årsskiftet innførte den såkalte «Bestevenn-strategien», som innebar at de droppet en del leverandører, har de fått mye pepper.

Samtidig med dette lanserte de Æ-appen, som gir avslag på utvalgte varer. Likevel hadde selskapet en negativ vekst på 3,6 prosent i februar.

Les også: - Katastrofetall for Rema 1000 - kundene svikter

Ifølge kommunikasjonsbyrået Apelands årlige omdømmeundersøkelse har Remas omdømme falt med 7,3 poeng siden i fjor, skriver Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

Ifølge kommunikasjonsbyrået skyldes fallet i stor grad «Bestevenn-strategien». 

Samtidig gjør konkurrentene Coop og Kiwi et hopp på listen, med henholdsvis 6,5 og 5,2 poeng.

- Dette er en tydelig tilbakemelding fra publikum, som ikke er overraskende i lys av de siste månedenes støy rundt Rema. Vi vet at endringer er krevende, og dagligvarebransjen er intet unntak i så henseende, sier kommunikasjonsdirektør i Rema 1000, Mette Fossum, til DN.

Les også: Rema: – Vi har merket det på omsetningen

Likevel er hun ikke bekymret. Hun sier de må leve med variasjoner i hvordan de scorer på omdømmemålinger, og at Rema er trygge på at de på sikt vil levere i tråd med det kunden vil ha.

Det er salgsnettstedet Finn.no som topper omdømmelisten, og det for tredje år på rad.

Fakta: Her kan du se topp 10 på Apelands omdømmeliste:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

1. finn.no

2. Clas Ohlson

2. Hurtigruten

4. Widerøe

5. Komplett

6. Kavli

7. Tine

8. Stormberg

9. Kiwi

10. IKEA

*11. Coop

*44. Rema 1000

Sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere