NA24.no

Omfattende restrukturering

Omfattende restrukturering skal sikre stabile rammevilkår for videre drift av Scandinavian Property Development.

Scandinavian Property Development har satt fokus på boligutvikling på Fornebu, og annet kvartal preges av de endringstiltak samt den restrukturering og refinansiering konsernet har gjennomført. Omfattende restrukturering sikrer stabile rammevilkår for videre drift, heter det.

Emisjon
Driftsinntektene til selskapet endte på 60 millioner kroner i andre kvartal mot 731 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Salgsinntekter preger andre kvartal i fjor.

Selskapet trenger også mer penger og har gjennomført en emisjon.

- Gjennomført emisjoner på brutto 750 millioner kroner etter kvartalsslutt, som hensyntas i tredje kvartal. Aksjonærlån på ca 300 millioner kroner pluss påløpte renter og etableringsgebyrer oppgjort og konvertert til aksjer i emisjonen, heter det.

Restrukturering
Selskapet har vært gjennom en omfattende endring og restrukturering.

- Gjennomgått omfattende refinansieringsprosess med alle banker tilknyttet Fornebu-prosjektene som medfører tre års parallellforskyving av avdrags- og forfallsstrukturen (gjennomført etter kvartalsslutt) - Inngått endringsavtale med Oslo kommune om utsatt oppgjør for en rekke tomteområder, heter det.

Strategiendring
Det har gjennomført en implementering av strategiendring med fokus på boligutvikling på Fornebu

- Pågående salgsprosesser for næringseiendommer på Fornebu samt Hinna og Odense Nedskrivninger av eiendomsverdier og varelager i balansen, heter de og det skjer nedbemanning på næringssiden

Opprydning i prosjektporteføljen medfører nedskrivning av påløpte prosjektutgifter i balansen, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere