*Nettavisen* Økonomi.

Omorganisering senker Luxo

Tar avsetninger for å møte tøffere marked.

Lysarmaturselskapet Luxo har forberedt seg på lavere etterspørsel og det bidrar til at de fikk et underskudd på bunnlinjen.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Før skatt fikk de et tap på 2,2 millioner kroner i fjerde kvartal mot et positivt resultat på 1 million kroner i fjerde kvartal 2007.

Driftsresultat før avskrivninger ble halvert til 2,4 millioner kroner fra 4,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2007. Det ordinære driftsresultatet falt til 0,4 millioner kroner fra 2,8 millioner kroner. Driftsinntektene økte til 146,2 millioner kroner fra 126,9 millioner kroner.

Avsetninger senker resultatet
Resultatsvekkelsen skyldes avsetninger på 8,2 millioner kroner som ansees som engangshendelser. I dette beløpet er det knyttet omorganiseringskostnader og kostnader i forbindelse med fratredelser. De har også tatt kostnader i forbindelse med en voldgiftssak mot en tidligere leder ved Luxo i Tyskland.

Hvis styret i selskapet får det som de vil blir det ikke utbetalt noe utbytte til aksjonærene for 2008.

- Selskapet forventer lavere etterspørsel etter sine produkter og tjenester i 2009 sammenlignet med 2008. Dette har sammenheng med forventet lavere aktivitet innen nybygg av lokaler til næringsformål, skriver Luxo.

Det innebærer at de ser lavere omsetning i inneværende år enn i 2008.

- Selskapets evne til å levere lønnsomhet i 2009 vil avhenge av nedgangen i etterspørselen etter Luxos produkter og tjenester, selskapets evne til å ta nye markedsandeler, samt selskapets evne til effektivt å gjennomføre kostnadskutt.

Kjøper Luxo
Flere av de sentrale skikkelsene i Luxo ønsker å ta selskapet av børs. Dermed har de opprettet Luxo Invest og tilbyr aksjonærene å selge aksjene. Det skjer ved et oppgjør i enten kontanter eller i aksjer i Luxo Invest.

Les mer: Vil ta Luxo av børs

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag