*Nettavisen* Økonomi.

OMX benekter oppkjøp

Foto: Scan-Foto/Pressens Bild (SCANPIX)

Stockholms-børsen OMX benekter bud fra Nasdaq.

12.04.07 10:44

Dagens Industri skriver at Nasdaq skal ha lagt inn et indikativt bud på OMX på 192 svenske kroner per aksje, som tilsvarer 23 milliarder svenske kroner.

- Det finnes ikke noe bud på OMX, men vi er i samtale med flere børser om dagen, sier informasjonssjef Niclas Lilja i OMX til NA24.

Aksjekursen i OMX gjorde et byks på oppkjøpsryktene med 13 prosent og er i øyeblikket 180 svenske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Vil ikke kommentere
- Vi kommenterer aldri rykter, sier Richard Constant som er pressetalsmann i Nasdaq til den svenske avisen Dagens Industri.

Nasdaq er en teknologitung amerikansk indeks. OMX er det nordiske børssamarbeidet som eier børser i Norden og i den baltiske regionen.

Lilja bekrefter at de er i samtaler med Ljubljana Stockexchange som er den slovenske børsen.


20 prosent over
Det angivelige budet skal være 20,4 prosent over sluttkursen fra onsdag som endte på 159,50 svenske kroner. Det er 120 millioner aksjer i selskapet.

Styret i OMX skal torsdag ha hatt et møte for å diskutere budet etter at det i forrige uke åpnet for en gjennomgang av selskapets finansielle posisjon, en såkalt due diligence.

- Jeg kan bekrefte at styret i OMX har årsmøte i dag, men ikke mer enn det, sier Lilja til NA24. Han vil heller ikke kommentere at det skal ha vært en due diligence i forrige uke som Dagens Industri skriver.

Kvitter seg med aksjer
Den svenske staten har sagt at de vil kvitte seg med sine aksjer i OMX. Finansmarkedsminister Mats Odell ønsket under et et møte hos Finansnæringens Hovedorganisasjon før påske nordmenn velkommen som aksjonærer.

- Jeg skulle ikke hatt noe i mot økende norske eierinteresser i OMC. Vi skal selge aksjene i OMX og finnes det norske interesser som vil kjøpe aksjene i OMX, vil jeg ønske det velkommen, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.