*Nettavisen* Økonomi.

Ønsker Fredriksen velkommen

Styreleder Leif Frode Onarheim i Fjord Seafood innser at slaget er tapt, og ønsker Norges rikeste mann velkommen.

10.04.06 11:26

Styreleder Leif Frode Onarheim i Fjord Seafood mener at den nye norske laksegiganten vil kunne få en positiv fremtid. Men integreringsprosessen kan bli spennende og litt utfordrende.

NA24- din nye næringslivsavis

Akseptabelt bud
Mandag morgen offentliggjorde fiskegiganten Pan Fish som kontrolleres av Norges rikeste mann, John Fredriksen, at det har nærmere 60 prosent av Fjord og ønsker å kjøpe hele selskapet. Bud-kursen er 8,38 kroner Fjord-aksjen, noe som priser hele selskapet til i underkant av fem milliarder kroner.

Prosessen med å samkjøre Pan Fish og Fjord Seafood vil bli satt i gang straks de nødvendige rammebetingelsene er på plass og når budet er akseptert av aksjonærene.

Styreleder Leif Frode Onarheim i Fjord Seafood er positiv.

- Synes du budet fra Pan Fish er akseptabelt?

- I utgangspunktet er dette en akseptabel pris ja, sier styreleder Leif Frode Onarheim i Fjord Seafood til NA24.

Ingen taktisk manøver
- Meldingen fra Fjord i forrige uke om at selskapet venter et bud. Har det vært en god taktisk manøver?

- Det var ikke et taktisk grep, men det var slik at advokatene våre mente at man burde informere om at et eventuelt bud nå situasjonen var slik, slik at noen ikke skulle føle seg ført bak lyset, sier Onarheim til NA24.

Mange verdiskapende momenter
- Ledelsen i Fjord Seafood har tidligere uttalt at Marine Harvest ville være en foretrukket partner, hvordan tror du prosessen med å integrere de to selskapene vil gå?

- Prosessen vil bli utfordrende, men spennende. Blant annet ser vi i Chile at det er mange verdiskapende momenter man kan tilføre ved å kjøre selskapene sammen. Når det gjelder samkjøringen av selskapene ser vi rett og slett mange muligheter. For eksempel er strategien klar fra Fjords side om å gå sterkt inn nedstrømsaktiviter, mens Pan Fish er sterke på mange andre deler i verdikjeden, sier Onarheim til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag