Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Ønsker oftere og lavere strømregninger

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
- Vi mener at kundene bør få velge hvordan de betaler regningen.

Etter de to siste vintrene med høye strømpriser har myndigheter og mange kunder ønsket hyppigere og lavere strømregninger. Av en testgruppe som Hafslund Nett har overført til månedsregninger, ønsker hele 97,5 prosent å fortsette med månedlige regninger framfor å få en større regning annenhver måned.

- Vi har nå hatt to vintre med svært høye strømpriser. Med månedsregning håper vi det vil bli litt enklere for kundene framover, sier Katarina Finneng, informasjonssjef i Hafslund i en melding.

Les også: Strømprisen opp 25 prosent

2,5 prosent
Hafslund Nett har nylig testet responsen på overgang til månedsregning for en gruppe kunder. Kun 2,5 prosent av testgruppen ønsket å fortsette med strømregninger annenhver måned.

- Dette ser vi på som svært positivt. De fleste av våre kunder vil kunne få bedre kontroll over strømforbruket sitt med månedsregninger og forhåpentligvis bli motivert til å effektivisere forbruket, for dermed å få lavere strømkostnader totalt sett, sier Finneng.

Les også: - Alle bør ha lik strømpris

Noen kunder uttrykte uro for ekstra fakturagebyr i takt med flere, men lavere, regninger.

- Hafslund har ikke fakturagebyr, forsikrer Finneng og legger til.

- Vi mener at kundene bør få velge hvordan de betaler regningen sin uten å straffes for det. Det er fortsatt forskjellig hvordan man for eksempel opplever ulike elektroniske løsninger, og noen har rett og slett ikke mulighet til annet enn papirfaktura. Men det er klart, det er en fordel for både miljøet, oss og kunden med eFaktura eller AvtaleGiro. Det sparer både papir, kroner og innsats.

Sjekk måleren ofte
Finneng oppfordrer kundene til å lese av måleren sin en gang i måneden, slik at regningen blir så riktig som mulig.

- Dersom vi ikke får inn målerstanden, beregner vi strømforbruket basert på historiske forbruksopplysninger og fakturerer deretter.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!