NA24.no

OPEC drar opp oljeprisen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Spekulasjoner om produksjonskutt fra OPEC gjør at oljeprisen klatrer videre.

Oljeprisen har fortsatt oppover for andre dagen på rad etter spekulasjoner om at oljekartellet OPEC, som kontrollerer 40 prosent av verdens oljeproduksjon, vil varsle produksjonskutt.

NA24 – din næringslivsavis

Olje for levering i november steg med hele 1,9 prosent, eller 1,34 dollar, slik at prisen lå på 73,19 dollar per fat ved den elektroniske handelen ved New York-børsen i går.

Dette følger prisoppgangen som kom på fredag, da oljeprisen steg med 2,9 prosent, skriver Bloomberg.

Årsaken til prisoppgangen ligger i at OPEC har fremskutt et møte til fredag der ministerne skal diskutere produksjonskutt. Størrelsen på kuttene er oljeprodusentene ennå ikke enige om. De kan bli mellom en til to millioner fat om dagen, ifølge Chakib Khelil, lederen av OPEC til algerisk fjernsyn i går.

- Et produksjonskutt på to millioner fat per dag vil være et betydelig kutt, sier Gavin Wendt, senioranalytiker ved Fat Prophets Funds Management i Sydney til nyhetsbyrået.

De varslede kuttene fra OPEC trekker også prisen på nordsjøolje oppover. Ved londonbørsen steg prisen på Brent-olje til 70,54 dollar per fat, en oppgang på 1,5 prosent, og prisen er igjen over 70 dollar fatet, etter å ha ligget under dette nivået før helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere