*Nettavisen* Økonomi.

OPEC kutter produksjonen

Foto: (Scanpix)

Oljekartellet skal ha strammet inn på produksjonen i september.

Det viser den månedlige rapporten fra analysehuset Petrologistics som følger med transporten av råolje.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Petrologistics så forventes det et fall i OPECs daglige oljeproduksjon på omkring 800.000 fat i september sammenlignet med august. Det gir en gjennomsnittlig produksjon blant de 13 medlemslandene i OPEC på 32,6 millioner fat per dag i september.

OPEC-møtet
Produksjonen i august skal ifølge Petrologistics ha vært uvanlig høy, omkring 900.000 fat per dag over normal nivået. Nivået for september anses som mer normalt, viser uttalelser Petrologisitics-sjef Conrad Gerber har gitt til Dow Jones Newswires onsdag.

Utviklingen i september er også i tråd med signalene fra ministermøtet i OPEC som ble avholdt 10. september. Der vedtok oljeministrene å senke produksjonen til nivåene i de tildelt kvotene for å stoppe det skarpe fallet i oljeprisen.

Oljeprisen stiger
Det skal være de to ledende produsentene i OPEC, Saudi-Arabia og Iran som har kuttet mest tilbake på produksjonen i september. Oljeprisen har steget kontinuerlig de siste uken, og er opp omkring 15-16 dollar fatet i forhold til bunnen på rett under 90 dollar per fatet for nordsjøolje.

Tidlig onsdag ettermiddag ligger nordsjøolje for levering i november på 105,70 dollar fatet, opp drøye 2,50 dollar i forhold til tirsdag. I tillegg til kutt i produksjonen, har en sterkt fallende dollar bidratt til oljeprisoppturen den siste uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.