NA24.no

(Scanpix)

OPEC kutter produksjonen

Oljekartellet skal ha strammet inn på produksjonen i september.

Det viser den månedlige rapporten fra analysehuset Petrologistics som følger med transporten av råolje.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Petrologistics så forventes det et fall i OPECs daglige oljeproduksjon på omkring 800.000 fat i september sammenlignet med august. Det gir en gjennomsnittlig produksjon blant de 13 medlemslandene i OPEC på 32,6 millioner fat per dag i september.

OPEC-møtet
Produksjonen i august skal ifølge Petrologistics ha vært uvanlig høy, omkring 900.000 fat per dag over normal nivået. Nivået for september anses som mer normalt, viser uttalelser Petrologisitics-sjef Conrad Gerber har gitt til Dow Jones Newswires onsdag.

Utviklingen i september er også i tråd med signalene fra ministermøtet i OPEC som ble avholdt 10. september. Der vedtok oljeministrene å senke produksjonen til nivåene i de tildelt kvotene for å stoppe det skarpe fallet i oljeprisen.

Oljeprisen stiger
Det skal være de to ledende produsentene i OPEC, Saudi-Arabia og Iran som har kuttet mest tilbake på produksjonen i september. Oljeprisen har steget kontinuerlig de siste uken, og er opp omkring 15-16 dollar fatet i forhold til bunnen på rett under 90 dollar per fatet for nordsjøolje.

Tidlig onsdag ettermiddag ligger nordsjøolje for levering i november på 105,70 dollar fatet, opp drøye 2,50 dollar i forhold til tirsdag. I tillegg til kutt i produksjonen, har en sterkt fallende dollar bidratt til oljeprisoppturen den siste uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere