NA24.no

Opera faller på rød børs


Oslo Børs åpner i rødt tirsdag, tynget av fall for tungvektere som Statoil og DNB.
Oslo Børs åpner i rødt tirsdag, tynget av fall for tungvektere som Statoil og DNB. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Oslo Børs i rødt tirsdag.

Oslo Børs åpnet i rødt tirsdag, tynget av fall for tungvektere som Statoil og DNB.

Halvveis ut i handelsdagen er hovedindeksen ned 0,76 prosent til 623,8 poeng, mens børsene i Frankfurt, London og Paris faller mellom 0,2 og 0,6 prosent.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 47,1 dollar per fat, lite endret hittil i dag.

- Oljeprisen ser i øyeblikket ut til være under press av stigende dollarkurs, underliggende bekymring for etterspørselsutviklingen inn i 2016 og de løpende oppdateringene av kinesiske nøkkeltall, skriver DNB Markets i en morgenrapport.

Blant de største selskapene faller Statoil 1,8 prosent, som legger en demper på børsen. DNB er ned 1,8 prosent, mens Yara trekker i motsatt retning med en oppgang på 2,1 prosent.

Opera ramler
Aksjen til Opera ramler 4,9 prosent etter at nettleserselskapet har levert kvartalstall.

For hele inneværende år venter nå Opera inntekter på 590-600 millioner dollar, mens justert EBITDA ventes på 104-108 millioner dollar.

Guidingen er dermed senket sammenlignet med andrekvartalsrapporten, hvor selskapet presenterte forventninger om inntekter på 600-618 millioner dollar og justert EBITDA på 108-118 millioner dollar for 2015.

- Interessen knytter seg imidlertid i første rekke til den løpende strategiske prosessen selskapet er inne i og her ser det ikke ut til å være noen betydelige konklusjoner i det utsendte materialet. Selskapet justerer samtidig noe ned på guidingen for inneværende år og dette vil kunne tynge mottagelsen ved børsåpning, skriver DNB Markets.

Bedring
Større volum og høyere priser løfter driftsinntekter og resultat for lakseoppdretteren Norway Royal Salmon (NRS) i tredje kvartal.

Samtidig preges resultatet avkostnader knyttet til fiskesykdom.

I kvartalet slaktet NRS et volum på 6.519 tonn sløyd vekt, en oppgang på syv prosent fra tilsvarende periode i fjor.

I kvartalet økte inntektene til 776 millioner kroner fra 527 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens det operasjonelle driftsresultatet steg til 23 fra minus 15 millioner kroner.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere