NA24.no

Opp - og ned

Sist oppdatert:
Wall Street åpnet opp, men etter at det ble sluppet svake tall over antall solgte hus endret grønt seg til rødt.

Les NA24 på mobil

Nasdaq ledet fra start med en sterk økning på en halv prosent. Det er dataprodusenten Gateway som hever teknologiaksjene etter at et hedgefond har bestemt seg for å tilegne seg ti prosent av selskapet. Men rett over klokken fire leder indeksene an til en bred nedgang.

På tirsdag endte de toneangivende indeksen flatt på børsen i USA etter at et medlem av den amerikanske sentralbanken snakket ned gevinsten fra tidligere på dagen.

NA24 - din næringslivsavis

Også i dag ventes det at spørsmålet om sentralbanken igjen må heve renten, for å dempe inflasjonen, vil stå sentralt.

De toneangivende futurene
Den brede S&P 500 indeksen synker med en foreløpig nedgang på 0,16 prosent og teknologitunge Nasdaq Composite har falt med 0,12 prosent. Industriindeksen Dow Jones ligger ned med 0,10 prosent.

Følg børsene her

Færre solgte hus
Ifølge statistikk fra amerikanske statistikkmyndigheter har salget av brukte boliger i USA var ned 4,1 prosent i juli, tilsvarende en sesongjustert årstakt på 6,33 millioner. Dette var svakere enn det som var forventet på forhånd og tallene er de svakeste på to og et halvt år.

Før tallene ble sluppet var markedet allerede ned ni prosent det siste året. En undersøkelse Marketwatch foretok, blant økonomer, før tallene ble sluppet viste at det var ventet en nedgang på 0,9 prosent i juli.

Kommer tall
Kort tid etter at hussalgstallene blir sluppet kommer det også tall som viser oversikten over de amerikanske oljelagertallene, det ventes at tallene fra både olje og bensin vil vise reduksjon.

Lagrene med råolje i USA er nå 10 prosent over det som er gjennomsnittet de siste fem årene for perioden. Det melder Bloomberg News.

Oljeprisen
Oljeprisen faller tilbake etter signaler om iransk forhandlingsvilje og lavere etterspørsel etter drivstoff i USA

Tirsdag ble det klart at Iran, som er verdens fjerde største oljeprodusent, vil begynne seriøse forhandlinger som en respons til en insentivpakke fra EU. Denne kom for å lokke Iran vekk fra å utvikle atomteknologi og stanse landets anrikning av uran.

I denne saken har Iran vært på aggressiv kollisjonskurs med vesten, og oljemarkedet frykter at sanksjoner mot landet vil føre til forstyrrelser på oljeforsyningen til verden.

Råolje for levering i oktober har falt tilbake 43 cents til 72,67 dollar fatet. Tirsdag falt kontrakten 0,3 prosent til 73.1 dollar fatet.

Her kan du følge oljeprisen

Dagens nøkkeltall
Dow -0.10% til 11,328.08

Nasdaq -0.12% til 2,147.37

S&P 500 -0.16% til 1,296.68

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere