NA24.no

Opp 25 prosent

Sist oppdatert:
Den sterke oljeprisen sender børsen bratt opp mandag morgen. Nera stiger til himmels på fusjonsplaner og er opp 25 prosent.

Sjekk kursene akkurat nå

Hovedindeksen åpnet opp 1,40 prosent til 388,03 poeng, og hadde ved 10.20-tiden steget ytterligere, til drøyt 1,9 prosent.

Oljetungvekterne med Statoil og Norsk Hydro i spissen har også fått en god start på uken. Aksjene stiger henholdsvis 1,39 prosent til 182,50 kroner og 2,03 prosent til 175,50 kroner. DNO stiger 0,47 prosent til 54 kroner. Atlinex stiger 3,73 prosent til 1,67 kroner.

NA24 - din nye næringslivsavis

Telenor åpner opp 2 prosent til 76,50 kroner, mens tankrederiet Frontline stiger til over 200 kroner en oppgang tilsvarende 3,63 prosent.

Spår høye rater
Skipsmeglerhuset P.F. Bassøe har fortsatt troen på at ratene skal styrke seg mot sommeren på høyt aktivitetsnivå.

Skal den stigende trenden fortsette må dagens aktivitetsnivå fortsette ifølge Bassøe, elv om tonnasjeutvalget nå er tynnere. Bassøe mener det er nok laster igjen for juni til at aktiviteten holder seg, og dermed den positive trenden i ratene sett med redernes øyne.

- Både oljepris og gullpris steg marginalt på fredag, noe som ga beskjeden oppgang i de respektive delindeksene. Vi forventer på bakgrunn av dette en småpositiv start på uken her hjemme, skriver Orion i sin morgenrapport.

Også kollegaene i Terra Securities var optimistiske i forkant av at handelen på Oslo Børs åpnet.

- Med et positivt amerikansk marked og en fortsatt sterk oljepris tror vi på en positiv åpning på Oslo Børs i dag, var Terras kommentar mandag morgen.

Nera + Eltek = sant
Den meldte fusjonen mellom IT-selskapene Eltek og Nera vil nok stjele mye av oppmerksomheten denne dagen. Fusjonen blir tatt noe blandet imot av markedet. Nera stikker rett til topps av vinnerlisten med en oppgang på 25,42 prosent, mens Eltek topper taperlisten med en nedgang på 3,03 prosent.

Dollaren har i løpet av helgen styrket seg mot den norske kronen og ligger like før Oslo Børs åpner mandag på rundt 6,13 kroner.

Prisen på nordsjøolje oppdateres ikke siden markedet i England holdes stengt på grunn av feiringen av Bank Holiday.

Spotprisen på oljekontraktene indikeres å ligge rundt 71,28 dollar ifølge den elektroniske handelen av WTI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere