NA24.no

Opp i Asia ned i Kina

Sist oppdatert:
Børsene i Japan og Korea fikk et løft, mens rentespøkelset skremte kineserne.

Asia fikk en oppløftende dag etter all julingen de siste ukene. Spekulasjoner om at aksjene begynner å bli billige igjen etter det massive kursfallet bidro med oppgang for flere av de mest sentrale aksjemarkedene. Det er særlig troen på at resultatveksten kan stå i mot den økonomiske nedkjølingen i verdensøkonomien som underbygger oppfatningene om at aksjer begynner å bli billige.

NA24 - din næringslivsavis

- Det pågår en jakt etter gode kjøp, sier forvalter Renault Kam Atlantis Investment Management i Hongkong til Bloomberg News.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International steg 0,4 prosent til 132,83 poeng, men er fortsatt i minus 16 prosent så langt i år.

- Markedene trenger å vente frem til etter første halvdel av dette året for å stabiliseres, sier Kam.

I Kina var situasjonen noe mørkere. Statsminister Wen Jiabao er villig til å gå langt for å bekjempe inflasjonen. Enormprisvekst i den kinesiske økonomien bekymrer flere enn statsministeren og enkelte tolker budskapet som at det kan bli aktuelt å dra frem rentevåpenet. En renteoppgang i Kina blir ikke tatt godt i mot av markedet.

Den volatile kinesiske indeksen CSI 300 falt 5,08 prosent til det laveste nivået på åtte måneder. Nedturen smittet også over på Hang Seng i Hongkong som var ned 1,18 prosent i morgentimene tirsdag.

Stemningen var bedre i Japan der Nikkei 225-indeksen steg 1,5 prosent til 11.964,16 poeng. Det var særlige forsikringsselskaper og teknologi som dro opp markedet.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.15: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: + 1,22%
Japans Nikkei 225: + 1,50%
Hongkongs Hang Seng: - 1,18%
Kinas CSI 300: - 5,08 %
Kinas Shanghai Composite: - 3,96%
Taiwans Taiex: + 0,65%
Sør-Koreas Kospi: + 0,90 %
Singapores Strait Times Index: - 0,60%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere