NA24.no

Opp med oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen gikk opp onsdag som følge av lagerstatistikk og uro over tropiske stormer.

Ukestatistikken fra det amerikanske energidepartementet viste at oljelagrene falt langt mer enn ventet i forrige uke, bensinlagrene overrasket i den andre retningen. Oljemarkedet sendte også prisen opp i frykt for at den tropiske stormen Chris skal utvikle seg til en orkan før den entrer Mexicogolfen.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lukketid på gulvhandelen på NYMEX kostet et fat råolje med referanseverdi WTI og levering i september 75,85 dollar fatet, som er en oppgang på 0,94 dollar. Handelen fortsetter elektronisk etter at råvarebørsen har stengt.

Et fat nordsjøolje for levering i september hadde steget med en hel dollar til 76,89 dollar fatet.

Tallenes tale
Onsdagens tall viser at landets kommersielle oljelagre falt med 1,8 millioner fat i løpet av forrige uke, mens det ifølge Dow Jones var ventet en nedgang på 580.000 fat. Bensinlagrene falt kun med 100.000 fat forrige uke, mot en ventet nedgang på hele 1,86 millioner fat. USAs destilatlagre steg med 700.000 fat i forrige uke, mindre enn analytikernes forventninger, som ifølge Dow Jones var en oppgang på 920.000 fat.

Du kan alltid følge oljeprisen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere