NA24.no

Opp og frem for Nordea

Foto: Montgomery, Henrik (COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN)
Nordea leverer et av de beste kvartalene noen sinne.

Nordeas totoale inntekter i tredje kvartal var 2,363 milliarder euro, en økning på 4 prosent sammenlignet med samme periode i 2009. Og en økning på 9 prosent mot forrige kvartal.

Til tross for et glitrende resultat i tredje kvartal, vil ikke Nordea justere forventningene til året totalt sett. Dermed venter banken fortsatt et lavere risikojustert resultat i 2010 enn i 2009.

Dette innebærer at banken for venter et resultat under 2,786 milliarrder euro før avskrivninger på utlån minus forventet tap og standardskatt.

På forhånd var det ventet at nettorenteinntekter skulle bli 1,275 milliarder euro. Nordea leverte 1,310 milliarder euro. En klar forbedring fra andre kvartal.

Fryktet mer
Også på tapsfronten overrasket Nordea positivt, idet nedskrivningene kun beløp seg til 207 millioner euro.

- Nordea hadde et sterkt kvartal med rekordhøye inntekter og et av våre beste driftsresultater noensinne. De underliggende kundeaktivitetene øker fortsatt, tap på utlån går ned, og risikojustert resultat er tilbake på samme nivå som i fjor.

Han påpeker tilfreds at det risikojusterte resultatet er tilbake på over 700 millioner euro i kvartalet. På dette punktet er det snakkom en vekst på 37 prosent fra andre til tredje kvartal for Nordea.

Lysere i Norden
Selv om de totale forventningene ikke forandres for 2010, legges det likevel opp til en mere optimistisk vurdering av fremtiden.

Banken forventer lavere nedskrivninger i 2010 enn i 2009, takket være det Nordea refererer til som en «stabilisering av kredittkvaliteten», og den vil forsette å vokse i takt med økonomien.

- Det risikojusterte resultatet forventes å bli lavere i 2010 enn i 2009 som følge av lavere inntekter i Group Treasury of Markets, skriver Nordea.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere