NA24.no

Opp tross advarsler

Sist oppdatert:
Investorene er i godlune og sender børsene opp tross resultatadvarsler.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Investorene gjør spådommene, om at markedene i dag vil falle, til skamme og fortsetter gårsdagens rally. Selv om det har kommet signaler fra it-selskaper om at resultatene vil bli svakere enn ventet er optimismen rundt it-aksjene så stor at Nasdaq stiger mest.

NA24 - din næringslivsavis

I forkant av resultatsesongen posisjonerer investorene seg, og etter at Alcoa som første selskap ut, leverte knalltall steg forhåpningene til gårsdagens Dow Jones-rekord.

Men softwaregiganten SAP AG advarer om at resultatet ikke vil bli som forventet og det ventes at det vil ta noe av piffen ut av teknologisektoren. I tillegg kom det et uventet hopp i detaljhandelsveksten i desember.

De toneangivende
Industriindeksen Dow Jones stiger så vidt det er med 0,03 prosent. Den bredere S&P 500-indeksen klatrer med 0,19 prosent. Teknologiaksjene stiger med 0,27 prosent.

SAP AG sa sent torsdag at salget av software-lisenser, en nøkkeldel av fremtidige inntekter, steg med syv prosent til 1,26 milliarder euro. Dette er om lag 100 millioner euro svakere enn estimatene til tallknuserne.

Advanced Micro Devices rapporterte sent torsdag om at selskapet vil få en betraktelig lavere inntjening enn konsensus blant analytikerne. Meglerhusene Citigroup, Prudential, Bear Stearns, Goldman Sachs og Morgan Stanley nedjusterte alle kjøpsanbefalingene.

I går steg Dow Jones til ny sluttnoteringsrekord og Nasdaqs investorer sendte teknologiaksjene til det høyeste nivået på seks år. Men i dag kan det virke som at gårsdagens rekorder vil bli stående.

Uventet detaljhandelsvekst
Detaljomsetningen økte langt mer enn ventet for andre måned på rad i USA.

Detaljomsetningen i USA steg ifølge tallene med 0,9 prosent i desember, mot en oppgang i november på 1 prosent. November tallet ble imidlertid revidert ned til en økning på 0,6 prosent.

Det var ventet en oppgang på 0,7 prosent, viser estimater innhentet av Briefing.com.

Hvis en ser bort i fra det volatile bilsalget, så økte detaljomsetningen med 1 prosent. Det var ventet en oppgang på 0,5 prosent.

I november ble det rapportert en detaljhandelsvekst på hele 1,1 prosent, men dette er i dagens rapport revidert ned til 0,7 prosent.

Retail Sales - USA

Retail sales er et mål på den totale omsetningen i detaljhandelen i USA, og er trolig det mest oppdaterte målet på amerikanske forbrukeres lyst og evne til å bruke penger. Tallet omfatter ikke tjenestesalg og blir ofte revidert i ettertid, men det kommer tidlig, og er derfor viktig å følge med på.

Lagrene av usolgte varer i USAs detaljhandel, grossister og fabrikker var helt på linje med forventningene og opp 0,4 prosent på månedsbasis i november.

På forhånd var det ventet at lagrene skulle stige med 0,4 prosent i forhold til foregående måned, ifølge en sammenstilling Bloomberg News har foretatt.

En mindre nedgang i naturgasslagrene enn ventet bidro til å sende naturgassprisene ned over 7 prosent i den amerikanske handelen. Prisen på råolje fulgte etter med en solid nedgang på 4 prosent til under 52 dollar fatet, for WRI-oljen, som er det laveste nivået siden mai 2005.

Oljeeksporten fra Russland gjennom Druzhba-rørledningene har startet opp igjen, samtidig er det imidlertid klart at OPEC ikke har klart å kutte produksjonen på samme nivå som har vært lovet. Det varme været i USA og Europa har gjort at store fond har spekulert i fallende oljepris. Dette har gjenspeilet seg i den enorme omsetningen av oljekontraktene ved de ulike råvarebørsene.

Oljeprisen er fortsatt svak, men prisen har steget med rundt en prosent dollar til 52,20 dollar.

Dagens nøkkeltall:
Dow + 0,03% til 12.518,50

Nasdaq +0,27% til 2.491,57

S&P 500 +0,19% til 1426,58

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere