NA24.no

Oppdaget lovbrudd ved 26 av Stordalens hoteller


Arbeidstilsynet har oppdaget brudd på arbeidsmiljøloven av typen overarbeid, manglende overtidsbetaling eller ulovlige kontrakter ved 26 hoteller i Nordic Choice Hotels. Hotellkjeden eies av selskapet Home Invest, som igjen er heleid av kjendismilliardæren Petter Stordalen.
Arbeidstilsynet har oppdaget brudd på arbeidsmiljøloven av typen overarbeid, manglende overtidsbetaling eller ulovlige kontrakter ved 26 hoteller i Nordic Choice Hotels. Hotellkjeden eies av selskapet Home Invest, som igjen er heleid av kjendismilliardæren Petter Stordalen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeidstilsynet har avdekket ulovlige arbeidsforhold en rekke av Petter Stordalens Choice-hoteller i 2014 og 2015. Ved ni av hotellene var lovbruddene alvorlige, skriver Dagbladet.

Avisen har gått gjennom tilsynsrapportene fra 40 av hotellene som Arbeidstilsynet kontrollerte i perioden. Blant de 40 ble det oppdaget brudd på arbeidsmiljøloven av typen overarbeid, manglende overtidsbetaling eller ulovlige kontrakter ved 26 hoteller.

Nordic Choice Hotels har 96 hoteller i Norge og over 170 totalt. Hotellkjeden eies av selskapet Home Invest, som igjen er heleid av kjendismilliardæren Petter Stordalen.

I tilsynsrapportene Dagbladet har fått innsyn i, omtales også ansatte som jobbet 20-timersdager, en nattevakt som jobbet 21 netter på rad og en rekke andre lovbrudd av varierende grad. Tore Skjelstadaune, som leder Fellesforbundets avdeling for restaurantarbeidere, servitører og hotellansatte, forteller at flere av deres medlemmer fra Choice-hotellene har klaget på arbeidsforholdene.

Tviler på at Stordalen klarer å selge 30.000 bøker

Stordalen tilbyr 5000 hotelldøgn

Petter Stordalen var ikke tilgjengelig for kommentar, men administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels gir følgende svar til Dagbladet:

– Vårt mål er at Arbeidstilsynet ikke skal finne avvik, men når de likevel gjør det, er det beklagelig. Da iverksettes tiltak for å lukke avvikene slik at varsel om pålegg kan legges vekk. Etter det vi kjenner til, skal de aller fleste sakene det her refereres til være lukket.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere