NA24.no

Oppdrettskonge strutter av selvtillit

Sist oppdatert:
Knalltall og oppkjøp gjør at Ole-Eirik Lerøy strutter av selvtillit.

- Det er alltid kjekt å være her, men det er selvfølgelig ekstra kjekt når vi kan presentere tidenes årsresultat og tidenes kvartal. Med de ordene åpnet konsernsjef Ole-Eirik Lerøy presentasjonen av selskapets resultat på Hotel Continental mandag morgen.

NA24 – din næringslivsavis

Med seg i sekken hadde selskapet meldingen om at de kjøper laksevirksomheten Veststar Holding fra Austevoll Seafood. Selskapet ønsker med dette kjøpet å styrke sin industrielle posisjon i Norge.

I dag kunne sjømtakonsernet presentere tidenes beste tall for konsernet.

LES MER: Sterke tall fra Lerøy

- Dette ser vi frem til
- Denne handelen gir oss muligheten til å opprette et industrielt cluster. Ambisjonen er å få denne satsingen til å vokse like sterkt som selskapets andre forretningsområder. Vi ser frem til å videreutvikle selskapet, sier konsernsjef Ole-Eirik Lerøy til NA24.

Med på kjøpet følger også distribusjonsvirksomhet i Frankrike og konsesjoner i Chile. Dermed er Lerøy på plass i det viktige sør-amerikanske markedet. Men konsernsjefen holder kortene tett til brystet i forhold til hva selskapet tenker om inntredenen der.

- Vi har lært oss at slike prosesser tar lang tid, så vi kan ikke forvente at ting skjer umiddelbart, sier Lerøy.

- For oss er det en strategi å vokse i områder vi er inne i og fortsette utviklingen i nedstrømsområder.

Virksomheten kjøpes på gjeldfri basis, og oppgjør skjer gjennom utstedelse av 8,5 millioner nye Lerøy-aksjer. Med fredagens sluttkurs på 127,50 kroner pr. aksje, utgjør dette 1,084 milliarder kroner. I tillegg skal Austevoll Seafood ifølge avtalen tegne 2,3 millioner nye aksjer i Lerøy til en kurs på 130 kroner pr. aksje. Sammen med kjøp av andre Lerøy-aksjer, vil dette gi Austevoll Seafood en eierandel i Lerøy på 25,01 prosent.

LES MER: Møgster inn i Lerøy

Vestar Holding AS har 27 matfiskkonsesjoner i Hordaland, og har gjennom datterselskapene Eidane Smolt og Sørsmolt en smoltproduksjon på rundt 10 millioner smolt i året.

- Dårlig drevet
Analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets mener det er en stor fordel at Lerøy overtar Veststar.

- Selskapet er dårlig drevet i dag, og det er mye bedre at Lerøy overtar selskapet. De tror de skal greie å få til dette, sier Hatlebrekke til NA24.

Han er foreløpig avventende til Lerøys Chile-inntreden.

- I dag er det ikke stor virksomhet å snakke om, men nå har Lerøy fått en inngangsport der, og så får vi se hva som skjer, sier Hatlebrekke til NA24.

- Meget kjekt
Ole-Erik Lerøy er meget optimistisk med hensyn til markedsutsiktene videre.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig kjekt. Etterspørselen er usedvanlig sterk, og prisnivået i dag er sunt og gir god balanse i markedet. Vi har tro på mer stabile priser i år enn de fantomprisene vi så i 2006, sier Lerøy.

Han viser til at prisnvået for atlantisk laks så langt i første kvartal i år er høyere enn i fjerde kvartal i fjor og høyere enn ved første kvartal i fjoråret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere