NA24.no

Oppgang etter tragisk oljeuke

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeprisen stiger etter forrige ukes kraftige nedgang.

For andre dag på rad stiger oljeprisen på råvarebørsen i New York. Forrige uke falt prisen på et fat olje med 6,6 prosent, og oppgangen som nå oppleves er en reaksjon på at dette fallet kanskje var for dramatisk, skriver Bloomberg News.

NA24 – din næringslivsavis

Råolje for levering i mars stiger 2,6 prosent eller 98 cent til 38,49 dollar fatet. Kontrakten, som løper ut 20. februar, har vært under press prismessig ettersom amerikanske råoljelagre vokste kraftig forrige uke. Dette har bidratt til å sette press på aprilkontrakten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Fredag steg marskontrakten med hele 10 prosent, ettersom flere ville dekke inn shortposisjoner før langhelg i det amerikanske markedet.

Mandag våknet markedet, som er stengt i USA mandag på grunn av Presidents Day, til nyheten om helsvarte tall fra den japanske økonomien. Der har ikke økonomien trukket seg tilbake så mye som nå siden 1974. Årsaken er svak etterspørsel etter japanske produkter fra USA og Europa, som selv opplever kraftige økonomiske tilbakeslag.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Japan er også verdens tredje største oljekonsument etter USA og Kina.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere