NA24.no

Oppgang i Asia

(Scanpix)
De asiatiske markedene løfter seg onsdag etter gode nyheter fra flere store selskap.

Elektronikkprodusenten Olympus, som blant annet er verdens største produsent av endoskopi-apparat til helsevesenet, kom med langt bedre utsikter for resultatet i år enn forventet og steg 11 prosent på børsen i Tokyo. Nissan, som er verdens tredje største bilfabrikant, meldte også om sterkere resultatutsikter enn det markedet hadde regnet med.

En sterk oljepris var også med på å løfte Cnooc, kinas største offshore oljeselskap.

Dette var noen av bidragene til å sende Morgan Stanleys Asia-indeks opp 0,7 prosent i morgentimene onsdag. Tirsdag falt indeksen, og avbrøt dermed en rekke på seks dager med oppgang. Ifølge Bloomberg News har indeksen steget 40 prosent fra bunnen 9. mars, på spekulasjon om at det verste i finanskrisen nå er over.

Nikkei-indeksen i Tokyo løfter seg 0,6 i morgentimene mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 0,7 prosent. Alle markedene i Asia steg utenom i Australia og Vietnam, melder Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere