NA24.no

Oppgang i Asia

(Scanpix)
Det ble oppgang i det asiatiske markedet etter gode nyheter fra USA.

Teknologi og gruveaksjer løftet seg torsdag morgen i det asiatiske aksjemarkedet, og bidro til å sende markedene opp for andre dag på rad.

Følg verdens aksjemarked her

Meldingen fra den amerikanske sentralbanken om at farten i nedturen for den amerikanske økonomien er fallede, samt at Sør Korea nå oppjusterer sine forventinger til brutto nasjonalprodukt gjorde at investorene ble mer selvsikre.

Dette smittet også over på råvareprisene, og aksjene i verden tredje største gruveselskap, Rio Tinto, steg 3,3 prosent på børsen i Sydney, melder Bloomberg News.

Morgan Stanleys asia-indeks løftet seg 0,9 prosent, mens Nikkei-indeksen i Tokyo løftet seg 1,7 prosent. I Sør Korea løftet Kospi-indekse seg med 2,3 prosent etter at styresmaktene meldte at brutto nasjonalprodukt vil falle med 1,5 prosent i år, lavere enn det tidligere anslaget som viste et fall på 2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere