NA24.no

Oppgang i Asia

De asiatiske aksjene fikk en etterlengtet opptur onsdag morgen, selv om Wall Street fikk en ny smell.

Honda Motor Co og Kookmin Bank ledet an i oppgangen onsdag morgen etter at spekulasjoner om at regionen økonomien klarer å beholde veksten. Dermed fikk de asiatiske aksjene en rekyl fra den verste børsdagen på mer enn to dager.

Den brede indeksen Morgan Stanley Capital International Asia Pacific klarte å snu gårdagens blodrøde avslutning til en oppgang på 0,7 prosent til 117,06 poeng. Tirsdag endte de over 1.000 aksjene på indeksen ned hele 3,9 prosent, det største fallet siden mai 2004.

- Nedgangen denne og forrige uken var bare overdrevent og gjør at enkelte har begynt å kjøpe selskap med gode inntjeningsutsikter, sier forvalter Haruo Otsuka til Bloomberg News.

I Japan steg Nikkei 225-indeksen 0,64 prosent til 14.309,56 poeng.

Den sørkoreanske Kospi indeksen fikk også en etterlengtet opptur og klatret 1,6 prosent. Forventningen om at den økonomiske veksten i landet vil få den raskeste takten på over fire år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere