NA24.no

Oppgang i Asia

Sist oppdatert:
Aksjene i Asia klatret til det høyeste nivået på to uker etter gode kvartalsrapporter fra flere toneangivende selskaper.

De asiatiske indeksene hadde en bred oppgang etter godt nytt fra diverse store selskap.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede Morgan Stanley Capital International-indeksen steg 1,9 prosent til 124,05 i morgentimene, det høyeste nivået siden 13. juli.

Nikkei 225-indeksen i Japan er opp 1,99 prosent til 15.180 poeng i morgentimene, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong stiger 0,28 prosent til 1.500 poeng.

Godt elekronikknytt
Matsushita, som blant annet produserer elektronsike produkter under merkenavnet Panasonic, steg 3 prosent, etter selskapet meldte at de forventer høyere resultat i tiden som kommer som følge av et større enn ventet salg av selskapets plasma-TV Viera.

Sony Corp. steg 2,2 prosent etter selskapet meldte om et resultat i andre kvartal på 278 millioner dollar. I samme periode i 2005 endte elektronikkjempen med et underskudd.

Økt bilsalg
Bilprodusenten Honda meldte om et rekordresultat for selskapets regnskapsmessige første kvartal etter økt salg i USA i kvartalet. Resultatet var over hva som var ventet av analytikerne på forhånd, og aksjen stiger med 2,1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere