NA24.no

Oppgang i Asia

Børsoptimismen i USA smittet over på de asiatiske markedene.

Fallet i oljeprisen har fått de asiatiske aksjemarkedene til å stige onsdag morgen. I går fikk også Wall Street en solid oppgang etter at oljeprisen har svekket seg betydelig den siste tiden. Nasdaq-indeksen endte nesten 2 prosent, mens det brede S&P 500-indeksen steg over 1 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Den gryende børsoptimismen smittet også over på investorene som satser pengene sine i Asia. Bilprodusentene ledet an i oppgangen onsdag. Spekulasjoner om at billigere drivstoff vil få fart i forbruket til husholdningene og investeringene i biler.

Den brede asiatiske indeksen til Morgan Stanley Capital International var i morgentimene opp 0,4 prosent til 126,16 poeng. Dermed avsluttet indeksen som følger 1.000 aksjer fordelt på 14 markeder et fall på 2,4 prosent de siste to dagene.

I Japan var Nikkei 225-indeksen opp 0,6 prosent til 15.819,60 poeng, den samme tendensen var i Sør-Korea der Kospi også steg 0,6 prosent.

En representant for den japanske sentralbanken sier at de vil gradvis øke styringsrenten. Dermed opprettholder sentralbanken sitt tidligere mål om å heve renten, selv om det har kommet tegn på at den økonomiske veksten er i ferd med å avta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere