NA24.no

Oppgang i USA

Foto: SCANPIX/AFP
En rekke milliardoppkjøp bidrar til at aksjene på Wall Street stiger mandag ettermiddag.

De amerikanske børsene hadde en svak avslutning på årets første kvartal fredag. Likevel hadde de første tre månedene i 2006 den beste starten på flere år.

Industri-indeksen Dow Jones starter uken godt og stiger 0,45 prosent til 11.160,15 poeng like etter åpningen.

Etter en noe sterkere start faller Nasdaq-indeksen litt tilbake, men er fortsatt opp 0,32 prosent til 2.347,32 poeng. S&P 500 er opp 0,44 poeng til rundt 1.301 poeng.

Oppkjøpet av Lucent Technology bidrar til investorene i USA er blitt mer positive til verdsettelsen av de amerikanske aksjene. Lucent stiger 1,64 prosent.

Det franske kommunikasjonsutstyrsleverandøren Alcatel kjøper den amerikanske rivalen Lucent Technologies. Alcatel blar opp hele 13,4 milliarder dollar for Lucent, og skal innfusjonere begge selskapene. Det nye selskapet blir dermed langt sterkere posisjonert til å møte konkurransen fra blant annet Cisco Systems.

General Motors stiger 2,91 prosent etter at de melder at de har solgt finansieringsenheten til Cerberus Capital Management. Cereberus har med seg Citigroup og japanske Aozora, og blar opp 14 milliarder dollar for finansieringssatsingen til General Motors.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere