NA24.no

Oppgang indikeres i USA

Gode signaler fra Ben Bernanke samt sterke tall fra bjellesauene sender futurene opp i forkant av handelen på Wall Street åpner.

De amerikanske indeksfuturene indikerer at Wall Street kommer til å fortsette oppturen torsdag. I går fikk investorene på holder til på børsene i New York en skikkelig opptur etter at den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke kom med signaler om at den sammenhengende renteoppgangen kan gå mot slutten.

NA24 - din næringslivsavis

Utsikter til svakere veksttakt i den amerikanske økonomien har fått Bernanke til å ta til orde om at rentehevingene få en pause. Aksjemarkedene reagerte godt på signalene fra den amerikanske sentralbanken og løftet seg betraktelig i gårsdagens handel.

Futurene stiger
Dow Jones Indicative stiger 0,33 prosent, mens den teknologidominerte Nasdaq-futuren stiger hele 0,82 prosent. Den brede S&P 500-indeksen ligger an til å åpne opp 0,34 prosent.

Oljeprisen klatrer videre opp etter å ha fått juling i gårsdagens handel. Dollaren svekker seg også mot de viktigste sammelignbare valutaene.

Resultatjubel
Resultatene fortsetter å strømme inn ettersom andre kvartals rapportering fortsetter for fullt.

Apple stiger 12,48 prosent i førhandelen på Wall Street. Selskapet rapporterte sterke tall i går etter at Wall Street stengte handelen for kvelden. Salget av den bærbare mp3-spilleren iPod går strålende og gir Steve Jobs & Co gode dager.

Markedet ble også positivt overrasket over at nettauksjonsselskapet eBay leverte sterke tall. Selskapet kunne vise til bedre omsetning og resultat enn ventet, noe som fører til at aksjen løftes 5,36 prosent i forkant av at Wall Street åpner.

Intel skuffet markedet. Selskapet er i gang med en omfattende omstruktureringsprosess, men klarer likevel ikke å vise at de er på rett vei. Aksjen faller 3,62 prosent i førhandelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest