NA24.no

Oppgang på børsen

Sist oppdatert:
Sterkere oljepris gir opptur i det norske aksjemarkedet.

Aksjene på Oslo Børs stiger så smått fredag morgen. Etter tre tunge dager klatrer hovedindeksen 0,19 prosent til 486,01 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Bråket rundt Eivind Reitens avgang som styreleder i StatoilHydro har går upåaktet hen i aksjemarkedet. Godt hjulpet av sterk oljepris stiger StatoilHydro-aksjen 0,72 prosent til 175,25 kroner.

Aluminiumsselskapet Norsk Hydro stiger 0,27 prosent til 75,40 kroner.

Torsdag kveld fikk oljeprisen et betydelig løft i den amerikanske handelen. Råoljelagrene var høyere enn ventet tidligere i uken, men lave bensinlagre bekymrer markedet. I London koster novemberkontrakten på nordsjøolje 78,69 dollar fatet. En dollar har falt til 5,43 kroner.

Acta melder om en skrell i tredje kvartal etter at de ble nødt til å skuffe markedet. Ettervirkninger fra ferien og ikke minst finansuroen har gitt lavere resultater. Selskapet melder at bruttotegningene i tredje kvartal ligger på 3,1 milliarder kroner, mens driftsresultatet vil ligge på 122 millioner kroner. De gjentar riktignok målet om et driftsresultatet for hele 2007 på 1 milliard kroner.

Markedet reagerer med å sende aksjekursen ned 8,23 prosent til 22,30 kroner.

Oljeselskapet PA Resources blir løftet 1,76 prosent til 57,75 kroner. Høyere oljepris og nytt funn i Afrika er godt nytt for selskapet. Samtidig begynner meglerhusene å oppjustere aksjen.

- PA Resources meldte i går at avgrensningsbrønnen på Benita utenfor Ekvatorial Giunea har gjort et betydelig funn. Kombinert med oppjusterte oljeprisforventninger og økt sannsynlighet for olje i Linda-brønnen gjør dette at vi hever kursmålet i PAR fra 60 kroner til 65 kroner per aksje og gjentar en kjøpsanbefaling, skriver DnB Nor Markets i sin morgenkommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere