NA24.no

Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Oppgang på børsen

Sist oppdatert:
God start på Oslo Børs.

Fredag morgen blir hovedindeksen på Oslo Børs sendt rett opp.

NA24 - din næringslivsavis

Drevet av en god utvikling i USA stiger hovedindeksen 0,77 prosent til 298,55 poeng.

Håpet om en snarlig økonomisk bedring i verden er i ferd med å synke inn hos investorene. Likevel har det vært ruglete dager på børsene. Strømmen av makronyheter har antydet at de første tegnene til bedring allerede begynner å bli synlige.

Senere i ettermiddag kommer det som blir betegnet som månedens viktigste rapport. Arbeidsmarkedsundersøkelsen fra det amerikanske arbeidsdepartementet er ventet å vise en avtagende fall i sysselsettingen, mens arbeidsledigheten er ventet å stige videre. En fersk forhåndsundersøkelse fra Bloomberg viser at økonomene venter at sysselsettingen falt med 230.000 i august, mens ledigheten steg til 9,5 prosent fra 9,4 prosent.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i oktober omsatt for 67,44 dollar per fat.

De amerikanske aksjefuturene antyder at det går mot en positiv åpningen på siste handledag i forkant av langhelgen.

I Frankfurt blir den tyske indeksen DAX sendt opp 0,9 prosent. Det er noe bedre enn i London der FTSE 100 stiger 0,8 prosent. Det er noe lavere oppgang blant franske aksjer og i Paris er CAC 40 opp 0,5 prosent.

I Norden er det bedre takter. Det beste aksjemarkedet denne fredagen er i København der OMX-indeksen stiger 1,85 prosent. I Stockholm blir børsen sendt opp 1 prosent, mens Helsingfors klatrer 1,3 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere