NA24.no

Oppgang på børsene

Sist oppdatert:
Investorene har begynt å få troen på aksjer igjen.

Aksjekursene i Asia klatret sterkt tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Den sammenveide regionindeksen MSCI stiger 2,4 prosent. Det er tredje dag på rad med oppgang.

Oppgangen ble drevet av produsenter av råvarer og forbruksvarer. Hos investorene er det voksende optimisme om at regjeringer vil utvide innsatsen for å få fart på den økonomiske veksten.

- Tilliten kommer tilbake i markedene. Det er mer risikoappetitt nå, sier Nader Naeimi i AMP Capital Investors i Sydney til Bloomberg News.

Rio Tinto steg 12 prosent og Honda Motor Co, som har mer enn halvparten av salget sitt i Nord-Amerika, steg 6,6 prosent etter at Federal Reserves sentralbanksjef Ben Bernanke sa han vil gi støtte til flere stimulerende økonomiske tiltak.

Sentralbanksjefen mener at en redningspakke nummer to kan være aktuelt. Det var under en tale i Kongressen at sentralbanksjef Ben Bernanke åpnet for at en ny finansiell tiltakspakke kan være aktuelt.

- Med en økonomi, som må forventes å være svak i flere kvartal og med en viss risiko for en langvarig nedgang, så må det være plass for å overveie enda en finansiell pakke fra Kongressen, sa Bernanke i sin tale.

Nøkkeltall tirsdag (merk at børsene stenger på ulike tidspunkter):

Japans Topix: + 3,16%
Japans Nikkei 225: + 3,34 %
Hong Kongs Hang Seng: + 0,05 %
Kinas CSI 300: + 0,95%
Kinas Shangai Composite: + 0,29%
Taiwans Taiex: + 0,22 %
Sør-Koreas Kospi: - 0,95 %
Singapores Strait Times Index: + 0,82 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere