*Nettavisen* Økonomi.

Oppgang på kinesiske børser - svak nedgang i Japan

Tre timer før stengetid fredag er Nikkei 225 i minus med 0,05%, mens Shanghais Composite er opp 0,24% og Hong Kongs Hang Seng er opp 1,41%. Foto: (NTB scanpix)

Tokyo-børsen åpnet ned 0,7 prosent fredag etter en uke der børsen har hoppet opp og ned. Både Hongkong- og Shanghaibørsen har svak oppgang.

11.09.15 05:46

BANGKOK (Nettavisen): Kinesiske børser er såvidt i pluss et stykke inn i ukas siste handledag. I Japan vaker Nikkei-børsen rundt null.

Tre timer før stengetid fredag er Nikkei 225 i minus med 0,05%, mens Shanghais Composite er opp 0,24% og Hong Kongs Hang Seng er opp 1,41%.

I Korea er KOSPI ned 0,64% og i Singapore har Straits Times en nedgang på 1,37%. Taiwans TAIEX og Australias All Ordinaries er begge såvidt i pluss. I Bangkok er Thailand SET opp 0,38%.

Det er usikkerhet om USA vil heve rentene og usikkerhet knyttet til Kinas økonomi som har ført til børsuroen i Asia denne uka.

Torsdag falt børsene i Tokyo, Shanghai og Hongkong etter å ha steget kraftig dagen i forveien.

Kina offentliggjorde torsdag tall som viste at inflasjonen i landet var på 2 prosent i august, noe som er det høyeste på ett år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.