NA24.no

Oppgang på kinesiske børser - svak nedgang i Japan


Tre timer før stengetid fredag er Nikkei 225 i minus med 0,05%, mens Shanghais Composite er opp 0,24% og Hong Kongs Hang Seng er opp 1,41%.
Tre timer før stengetid fredag er Nikkei 225 i minus med 0,05%, mens Shanghais Composite er opp 0,24% og Hong Kongs Hang Seng er opp 1,41%. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tokyo-børsen åpnet ned 0,7 prosent fredag etter en uke der børsen har hoppet opp og ned. Både Hongkong- og Shanghaibørsen har svak oppgang.

BANGKOK (Nettavisen): Kinesiske børser er såvidt i pluss et stykke inn i ukas siste handledag. I Japan vaker Nikkei-børsen rundt null.

Tre timer før stengetid fredag er Nikkei 225 i minus med 0,05%, mens Shanghais Composite er opp 0,24% og Hong Kongs Hang Seng er opp 1,41%.

I Korea er KOSPI ned 0,64% og i Singapore har Straits Times en nedgang på 1,37%. Taiwans TAIEX og Australias All Ordinaries er begge såvidt i pluss.  I Bangkok er Thailand SET opp 0,38%.

Det er usikkerhet om USA vil heve rentene og usikkerhet knyttet til Kinas økonomi som har ført til børsuroen i Asia denne uka.

Torsdag falt børsene i Tokyo, Shanghai og Hongkong etter å ha steget kraftig dagen i forveien.

Kina offentliggjorde torsdag tall som viste at inflasjonen i landet var på 2 prosent i august, noe som er det høyeste på ett år.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere