NA24.no

Oppgang på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo Børs er blant de sterkeste i Europa.

Rett i forkant av at klokken har passert 14 stiger hovedindeksen på Oslo Børs 0,40 prosent til 421,53 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har igjen styrket seg etter at dollaren har svekket seg mot euroen og den japanske yenen. I takt med en generell oppgang i råvarepriser har kontraktene på råolje passert 115 dollar per fat igjen. Rett i forkant av helgen styrket dollaren seg markant og det medførte et solid fall i råvaremarkedet.

Tar igjen
Innledningsvis falt de store tungvekterne mandag, men har siden klart å hente seg inn igjen. StatoilHydro blir løftet 0,48 prosent til 166,40 kroner, mens Yara blir sendt opp 0,92 prosent til 330 kroner. Av de mest omsatte aksjene er det Norske Skog og Golden Ocean som gjør det best. De to stiger respektive 5,70 prosent til 27,80 kroner og 3,74 prosent til 30,50 kroner.

Solenergiselskapet REC faller 2,78 prosent til 166,25 kroner etter å ha steget de tre foregående handelsdagene. Orkla som er største eier i REC faller 0,84 prosent til 70,80 kroner.

Til topps
Panteselskapet Repant blir løftet 17,86 prosent til 1,65 kroner etter at de har skaffet seg en samarbeidspartner i Storbritannia. Avtalen omfatter 100 panteautomater.

Det lille teknologiselskapet Vmetro blir sendt opp 17,35 prosent til 11,50 kroner. Det skjer etter at Curtiss-Wright Controls melder at de kommer til å legge inn et bud på hele selskapet. Budet er på 12,06 kroner i kontanter og allerede har aksjonærer som sitter på 55,7 prosent av aksjene takket ja til selskapet. Blant dem som har takket ja er toppledelsen og styremedlemmer.

Tandberg Data opplever også opptur. Aksjen stiger 10,43 prosent til 1,80 kroner. Det skjer etter at selskapet melder at de er ferdig med restruktureringsprosessen. Finansdirektør Erik Hansen går på dagen etter at han har sagt opp stillingen. Hansen har vært sentral i restruktureringsprosessen og har kun vært ansatt på midlertidig basis.

Europa i rødt
De fleste børsene i Europa har gått i rødt. Etter å ha vært store deler av formiddagen i pluss faller nå det europeiske aksjemarkedet. DAX-indeksen i Tyskland blir sendt ned 0,08 prosent, og får følge av Paris-indeksen CAC 40 som er ned 0,29 prosent.

I London er det stengt i forbindelse med feiring av Bank Holiday. Det medfører at det er få signaler som kommer fra det britiske aksjemarkedet. City i London regnes som finanssentrum i Europa, og kjemper med New York om være finanshovedstaden i verden.

Hos våre naboland er det også en klar nedgang å spore. OMX-indeksene i Stockholm, København og Helsingfors faller henholdsvis 0,51 prosent, 0,5 prosent og 0,38 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere