*Nettavisen* Økonomi.

Oppgang på Tokyo-børsen

Nikkei-indeksen hentet seg inn utover dagen og endte til slutt med en oppgang på 0,1 prosent onsdag 11.11.15.

Nikkei-indeksen hentet seg inn utover dagen og endte til slutt med en oppgang på 0,1 prosent onsdag 11.11.15. Foto: Franck Robichon (EPA)

Aksjemarkedet i Japan startet onsdagen med en nedtur og avsluttet dagen med oppgang. Nikkei-indeksen steg 0,1 prosent.

11.11.15 07:41

Nikkei-indeksen falt 0,4 prosent etter åpning, men hentet seg inn utover dagen og endte til slutt med en oppgang på 0,1 prosent til 19.691,39 poeng, det høyeste nivået siden slutten av august.

Den bredere sammensatte Topix-indeksen steg 0,37 prosent.

I Kina er bildet delt. Shenzhens Composite-indeks er i skrivende stund opp 1,50%, mens hovedindeksen i Shanghai er ned 0,23%. Hongkongs Hang Seng er på samme tid så vidt ned 0,15%.

I Singapore og Seoul vaker hovedindeksene rundt null, mens Taiwnas TAIEX er ned 1,43%.

Kinas industriproduksjon opp nesten 6 prosent

Veksten i kinesisk industri utvikler seg saktere enn før. Fra oktober i fjor til samme måned i år var oppgangen på 5,6 prosent.

Det er lavere enn analytikernes forventninger, som lå på 5,8 prosent, og også lavere enn septembertallene, som var på 5,7 prosent.

I samme periode, fra oktober i fjor til oktober i år, steg handelen i kinesiske butikker med 11 prosent, ifølge tall fra Kinas nasjonale statistikkbyrå. Økningen i forbruket er noe bedre enn analytikernes anslag, som var på 10,9 prosent.

Tall som ble lagt fram onsdag viser også at regjeringens investeringer i infrastruktur økte 10,2 prosent i årets ti første måneder.

Statistikkbyråret opplyser at det i tiden som kommer fortsatt kommer til å gå tregt i kinesisk industri.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.