*Nettavisen* Økonomi.

Oppgang på USA-børsene

FINANSSENTRUM: Wall Street ligger an til en positiv start onsdag.

FINANSSENTRUM: Wall Street ligger an til en positiv start onsdag. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Wall Street åpner i pluss onsdag.

11.11.15 16:32

På en dag uten de stor nøkkeltallene ligger amerikanske børser an til å følge med oppgangen internasjonalt.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen opp 0,1 prosent, det samme er S&P 500 og Nasdaq.

I Europa stiger børsene i London, Paris og Frankfurt opp mot 1,3 prosent.

Todelt i Kina
Også i Asia var det oppgang på de fleste av de største børsene, etter ny økonomisk statistikk fra Kina.

Nøkkeltallene fra verdens nest største økonomi gir et todelt bilde. Samtidig som veksten i fabrikkene på nytt bremset ned, er veksten tiltagende i detaljhandelen.

Industriproduksjonen steg i oktober med 5,6 prosent, mot 5,7 prosent måneden før, mens detaljomsetningen var opp 11 prosent, mot 10,9 prosent i september.

- I sum er altså dette ikke så verst. Men tallene betyr også at virkningene av de mange stimulansetiltakene på ingen måte er overveldende. Kina ser ut til å nærme seg en grense for hvor mye de kan få ut av kortsiktig etterspørselsstimulans. Verden venter på mer omfattende strukturelle reformer, som ble lovet for to år siden, skriver Handelsbanken i en morgenrapport.

Fallende selskapsresultater
På selskapssiden er den amerikanske resultatsesongen i ferd med å avsluttes. Ifølge Bloomberg har 74 prosent av selskapene i S&P 500-indeksen som har rapportert tall slått forventningene. Analytikerne anslår nå et resultatfall på 3,8 prosent for kvartalet.

I oljemarkedet trekker prisene nedover etter at tall fra industrigruppen American Petroleum Institute viste en oppgang på 6,3 millioner fat i amerikanske oljelagre i forrige uke. Torsdag slippes den offisielle oljelagerrapporten. Den amerikanske lettoljen faller 1,3 prosent til 43,6 dollar per fat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.