NA24.no

Oppgang på veksttall

Sist oppdatert:
De amerikanske aksjene fortsatte gårsdagens rally og steg etter at det ble sluppet en makropakke.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nyheter om at aktiviteten i tjenestesektoren steg fra oktober samtidig som inflasjonen var svakere enn ventet fikk investorene igjen til å øyne et håp om at økonomien er på vei mot en myk landing.

NA24 - din næringslivsavis

De toneangivende
Industriindeksen Dow Jones steg med 0,39 prosent. Den brede S&P 500-indeksen hoppet opp 0,40 prosent, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen klatret 0,16 prosent.

Aktivitetsøkning
Aktiviteten innen tjenestesektoren var i november på 55,6 poeng, det viser ISM-indeksen for tjenestesektoren. Indeksen var på forhånd ventet å komme inn på 56 poeng.

I oktober var ISM-indeksen for tjenestesektoren på 51,9 poeng.

Makropakke
Fabrikkordrene falt i oktober med 4,7 prosent. Det var ventet en nedgang på 4,5 prosent viser tall fra Bloomberg News.

Justert for transportsektoren falt fabrikkordrene med 0,8 prosent.

- Vi er en servicesektor økonomi. Dette støtter ideen om at vi kan unngå en resesjon, sier Paul Medelsohn, sjefinvesteringsstrateg hos Windham Financial Services, til Marketwatch.

De reviderte tallene for produktiviteten utenfor jordbrukssektoren i tredje kvartal ble på 0,2 prosent. Opprinnelige ble det rapportert en uforandret økning, mens økonomene ventet en økning på 0,5 prosent.

Enhetsarbeidskostnadene ble i samme periode på 2,3 prosent. Det er en nedgang fra 3,8 prosent og langt svakere enn de 3,2 prosentene økonomene hadde sett for seg.

Opp og ned
Byggeren av luksusboliger, Toll Brothers, melder at overskuddet kan falle opptil 62 prosent etter at salget av boliger har falt betraktelig. I tillegg har selskapet lagt om regnskapet. Likevel er det ikke bare dårlig nytt fra Toll Brothers. Selskapet ser en bedring i boligmarkedet.

I fjerde kvartal som endte 31. oktober falt resultatet til 174 millioner dollar fra 310 millioner dollar. Fordelt per aksje tilsvarer resultatnedgangen 1,07 dollar fra 1,84 dollar per aksje.

Omsetningen falt til 1,81 milliarder dollar fra 2,02 milliarder dollar, men ble belønnet med en aksjeoppgang på over tre prosent.

Ford melder at de skal hente inn 3 milliarder dollar i et konvertibelt obligasjonslån. For dette ble aksjen straffet med en nedgang på 2,6 prosent.

Renten på tiårige statsobligasjoner steg til 4.44 prosent.

Flat olje
Når gulvhandelen stengte på NYMEX kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i januar, 62,43 dollar. Dette er en nedgang på kun en cents. Når gulvhandelen stenger fortsetter handelen elektronisk.

Etter at oljeprisen har svingt voldsomt den siste tiden var det i dag ingen spesielle oljerelaterte nyheter som rokket ved prisen.

Dagens nøkkeltall
Dow Jones +0,39% til 12.331,60

Nasdaq +0,16% til 2.452,38

S&P 500 +0,40% til 1.414,76

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere