*Nettavisen* Økonomi.

Oppgang på verdens børser før historisk rentemøte

OPPGANG: Tross lavere oljepris steg Oslo Børs onsdag sammen med internasjonale børser, mens markedene venter på det som kan bli en historisk amerikansk rentebeslutning i kveld.

Oslo Børs trosset oljeprisen. SAS-aksjen flyr høyt.

Tross lavere oljepris steg Oslo Børs onsdag sammen med internasjonale børser, mens markedene venter på det som kan bli en historisk amerikansk rentebeslutning i kveld.

Ved stengetid var hovedindeksen opp 0,31 prosent til 603,8 poeng, mens aksjene i Europa, målt ved samleindeksen Stoxx Europe 600, var opp 0,6 prosent.

Også i USA og Asia var det optimisme som preget børsene.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor.

SAS flyr høyt på børsen
Her hjemme ble flyselskapet SAS en av dagens vinnere med en oppgang på 6,9 prosent på solide kvartalstall. Positivt for selskapet er det også at EU-domstolen har annullert boten på 70 millioner euro som SAS fikk i 2010 for ulovlig prissamarbeid.

Aksjen til SAS er en av årets mest høytflyvende, med en oppgang på 63 prosent.

Polarcus-aksjen toppet vinnerlisten med en oppgang på 26 prosent etter at seismikkselskapet melder om ny kontrakt og seismikkprosjekt.

Nedturen i seismikk har likevel nær utradert aksjeverdiene i selskapet, som har en markedsverdi på 111 millioner kroner. Mens selskapet jobber med en restruktureringsløsning har det stanset alle rentebetalinger.

Venter renteheving
Den amerikanske sentralbanken avslutter i dag det to dager lange rentemøtet som er ventet å ende med at styringsrenten heves for første gang siden 2006. Siden slutten av 2008, da finanskrisen herjet, har renten vært holdt i tilnærmet null.

Beslutningen offentligjøres klokken 20 norsk tid.

Nytt fall i oljeprisen
Ett fat nordsjøolje koster onsdag ettermiddag 38 dollar, ned 0,7 dollar hittil i dag.

Det er fortsatt høyere enn bunnen på 36,75 dollar mandag, som var det laveste siden verdens finanskrise i 2008.

Det siste fallet i oljeprisen kommer etter at en privat måling i går viste stigende amerikanske oljelagre. I dag er det klart for den ukentlige offisielle statistikken som er ventet å vise et lite trekke på lagrene.

I tillegg åpner Kongressen i USA for å oppheve det 40 år gamle forbudet mot oljeeksport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag