Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Oppgang på Wall Street

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
USA-børsene snur den røde starten.

Drevet av store børsfall i Asia og Europa startet dagen elendig for investorene på Wall Street, men boligtall trakk stemningen i en mer positiv retning. Nå faller det igjen.

NA24 - din næringslivsavis

Ved 17.40-tiden står alle de tre viktigste indeksene i USA i pluss. Den velkjente indeksen Dow Jones Industrial stiger 1,85 prosent til 8.534,10 poeng, mens den teknologidominerte Nasdaq Composite klatrer 0,81 prosent til 1.564,61 poeng. Den brede S&P 500-indeksen blir sendt opp 1,20 prosent til 887,30 poeng.

Følg USA-børsene her

Boligtall
Overraskende sterke tall fra det amerikanske boligmarkedet er med på å skape den gode stemningen.

Det amerikanske handelsdepartementet har justert tall som viser utviklingen i innvilgede byggetillatelser. Antall byggetillatelser for september er blitt revidert til et fall 6 prosent fra august med en sesongjustert årlig rate på 805..000. Opprinnelig var de rapportert en nedgang på 8,3 prosent til 786.000.

Samtidig viser salgstatistikken over nye boliger at den årlige salgstakten økte med 2,7 prosent til 464.000 i september. På forhånd ventet analytikerne at nyboligsalget ville vise et fall til 450.000.

Les mer:Ny-boligsalget i pluss

- Så snart man ser et glimt av gode nyheter vil penger komme tilbake, sier Thomas Nyheim, fondsforvalter ved Christiana Bank & Trust Co., til Bloomberg News.

- Hvis kredittmarkedene kan løse problemene sine, vil selskapene i aksjemarkedet begynne å tjene det de burde i en normal konjunktur, fortsetter han.

Ny tid
Det er verdt å merke seg at børsene i USA åpnet én time tidligere og vil stenge én time tidligere norsk tid. Her hjemme har vi stilt klokken én time tilbake.

I Asia og Europa har elendigheten fra forrige uke fortsatt. Den kjente japanske indeksen Nikkei 225 har mandag falt til det laveste nivået siden 1982. Det skjer samtidig som den japanske valutaen yen har styrket seg markant mot dollaren. Det skaper frykt for at japanske eksportbedrifter vil lide ettersom japanske varer dyrere for blant annet amerikanerne.

USA er det viktigste eksportlandet for Japan, men yenen har også styrket seg markant mot euroen. Faren er at den økonomiske aktiviteten i Asia kan bli rammet av skyvningene i valutakursene.

Godt resultat
På resultatfronten har telekjempen Verizon lagt frem sitt resultat for tredje kvartal. Nettoresultatet havnet på 1,67 milliarder dollar eller rundt 59 cents per. Dette er en forbedring fra 1,27 milliarder eller 44 cents per aksje i tilsvarende kvartal året før. Justert for engangshendelser ville resultatet havnet på 66 cents per aksje mot 63 cents i samme kvartal året før.

Analytikerne ventet ifølge estimater innhentet av FactSet Research at Verizon ville få et resultat på nettopp 66 cents per aksje fra en omsetning på 24,51 milliarder dollar.

Telekjempen la frem økte omsetningen med rundt 4 prosent til 24,75 milliarder dollar.

Aksjen stiger 11,12 prosent etter resultatfremleggelsen.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!