NA24.no

Oppgang på Wall Street

Foto: JONATHAN ERNST (Reuters)
Sist oppdatert:
Optimismen dominerer på de amerikanske børsene før onsdagens rentebeslutning.

De toneangivende indeksene i USA stiger forsiktig etter onsdagens åpning.

Den brede S&P 500 stiger 0,82 prosent til 1002,23 poeng, mens Nasdaq stiger 1,19 prosent til 1.993,87 poeng. Dow Jones Industrial stiger 0,79 prosent til 9.315,76 poeng.

Før åpning ble den amerikanske handelsbalansen lagt frem av myndighetene. Den viste et handelsunderskudd på minus 27,0 milliarder dollar i juni, som var bedre enn økonomenes forventninger om et underskudd på 28,7 milliarder dollar, ifølge Bloomberg News.

Markedet har i dag fokus på signaler fra rentemøtet i den amerikanske sentralbanken. Selv om det ikke er ventet noen renteendring følges uttlalelser fra sentralbanksjef Ben Bernanke med spenning.

- Uttalelsene fra Fed er viktige for investorene for å få et bilde av den økonomiske utviklingen. Vi trenger flere gode økonomiske nyheter og bedre selskapsnyheter for å få en videre oppgang i aksjeutviklingen, sier forvalter Philipp Musil ved Constantia Privatbank AG i Wien til Bloomberg News.

Nordea Markets tror ikke det på dagens Fed-møte vil bli annonsert noen endring i pengepolitikken.

- Spørsmålet om endring i politikken er i stor grad et spørsmål om de vil utvide beløpet for kjøpene av statspapirer. Kjøpene skulle være 300 milliarder dollar og det gjenstår 50 milliarder, skriver seniorøkonom Erik Bruce i Nordea Markets i en rapport.

- I følge referatet fra forrige rentemøte forkastet da Fed ideen om utvidelse av kjøpene av statspapirer. Og tallene etter det har vært på den positive siden, så det er ingen grunn til at de skal ha endret syn. I omtalen av utviklingen av økonomien vil de nok konkluder med at bildet er noe mer positivt. Men de vil peker på at kapasitetsutnyttelsen er lav og indikere at det sannsynligvis er lenge til renten blir satt opp. Markedet priser inn økning allerede til vinteren, skriver Bruce.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere