NA24.no

Oppgang på Wall Street

Oppløftende jobbtall fra USA sender de amerikanske børsene opp fredag.

De viktige nøkkelindeksene ligger an til en sterk avslutning på en god uke.

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,60 prosent til 11.506,22 poeng, mens aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen er opp 0,66 prosent til 1.320,89 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen starter også dagen godt og stiger 0,75 prosent til 2.341,05 poeng.

Det ble skapt færre nye arbeidsplasser enn ventet i USA forrige måned. Tallene fra de amerikanske arbeidsmyndighetene viser at det var 138.000 nye arbeidsplasser i april, mens markedet hadde ventet at det skulle komme 200.000 nye arbeidsplasser.

Dette er den laveste jobbveksten på seks måneder og dette legger en demper på inflasjons- og rentefrykten. Markedet spekulerer i at den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke ikke kommer til å heve rente ved neste rentemøte.

Dollaren svekker seg videre mot de viktigste valutaene og fortsetter dermed tendensen den siste tiden.

Tall fra de amerikanske arbeidsmyndighetene viser også at den gjennomsnittlige timelønnen steg mer enn ventet i april. Snittlønnen steg med 0,5 prosent til 16,61 dollar, mens det var ventet at timelønnen skulle øke opp 0,3 prosent.

Prisen på et fat olje var tidligere på fredag under 70 dollar på Nymex, men klatrer godt over 70 dollar fatet igjen. Oljeprisen holder seg fortsatt sterk, men den største bekymringen i forkant av kjøresesongen i USA virker å bli noe dempet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere